Gündem İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

24.03.2015 - 10:52 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri de yapılabilmektedir. Trafik cezanızı online bir şekilde sorgulamak ya da ödemek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Karayollarında trafiğin çok daha güvenli ve nizami olması yönünde oluşturulmakta olan trafik kuralları ile birlikte araç sürücülerinin ve yayaların daha güvenli bir trafikte seyir alabilmesi amaçlanıyor. Tüm dünyada karayollarında uygulanmakta olan standart trafik kuralları bulunduğu gibi ülke ve gelişmişlik durumlarına yönelik olarak da farklı maddelerden oluşan trafik kuralları bulunuyor. Trafik kurallarının denetlemesi Emniyet Teşkilatı trafik ekiplerince gerçekleştirilirken, farkı trafik kuralı ihlallerine yönelik olarak farklı trafik cezaları uygulaması gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik ekipleri tarafından belirlenen trafik kuralı ihlallerinde, araç sürücüleri durdurularak araç sürücüne trafik kuralı ihlallinden doğan trafik cezası uygulaması gerçekleştiriliyordu. Ancak bu trafik uygulamasının trafik üzerinde yaratmakta olduğu güvenlik riski ve trafik yoğunluğu ve aynı zamanda da gelişen modern teknolojinin sunduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte Türkiye’de trafik cezasında yeni bir döneme geçildi.

Böylelikle artık trafik kuralı ihlallerinde araç sürücülerinin durdurulmasına gerek kalmadan, trafik ekipleri tarafından trafik cezası yazılarak araç sürücüsünün kayıtlı olan plaka adresin e-posta yolu ile gönderiliyor. Ancak çeşitli durumlardan doğan aksilikler nedeni ile araç sürücülerine geç ulaşabilen trafik cezası bildirimi nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü araç sürücülerine trafik cezası sorgulama hizmeti sunmaya başladı.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri dijital ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfası içerisindeki online işlemler menüsünden ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranına ulaşabilir ve trafik cezası sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminizi Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün bu sorgulama ekranından ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girdikten sonra trafik cezası sorgulama işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün internet sayfasından yapabildiğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından da yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemlerinizi de GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapabilirsiniz. Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi internet sayfası üzerinden trafik cezası sorgulama işlemlerinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

GİB İnternet Vergi Dairesi internet sayfası üzerinde yer almakta olan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulamanızı bu ekrandan ‘plaka’, ‘özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerinizi girerek, sorgulama işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemlerinizi pratik bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile ödemenizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası ödeme işlemlerinizi birkaç dakika içerisinde son derece kolay bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile gün içerisinde 02:00 ila 22:00 saatleri arasında ödemenizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.