Gündem İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Online Kredi Kartı ile Ödeme

İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Online Kredi Kartı ile Ödeme

16.07.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarını internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

İnternette Trafik Cezası Sorgulama ve Online Kredi Kartı ile Ödeme

Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte yaşamın her alanında son derece kaliteli ve profesyonel çözümlerden yararlanılabiliyor. Özellikle de yaşamın birbirinden tamamen farklı alanlarında son derece önemli etkilere sahip olan ve yaşamı kolaylaştıran yenilikler sağlayan modern teknoloji, günümüzde sadece bireysel alanda değil kurumsal alanda da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de hızla gelişen teknolojiye bağlı olarak trafikte yaşanan araç sayısındaki artışlar ve daha pek çok yeni nesil soruna karşı Emniyet Genel Müdürlüğü daha teknolojik tabanlı hizmetler gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Araç sahiplerinin trafik denetmelerine uyum sağlayabilmeleri amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hızla gelişen modern teknoloji ve internet hizmetleri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanmaya başladıkları teknolojik denetleme sistemleri arasında özellikle mobese kameraları ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafikte kural ihlallerinin tespiti daha hızlı ve daha başarılı şekilde gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kuralı ihlallerinde ise araç sürücülerini durdurmak yerine plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile trafik cezası bildirimi gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün modern internet teknolojisini aktif olarak kullanması ile birlikte dijital platform üzerinde hizmete açılan trafik cezası sorgulama hizmetleri ile trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme fırsatı bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlanabilen trafik cezası sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Ayrıca intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlanabilen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfası da bu alanda vatandaşa hizmet veriyor.

Bu iki her iki resmi web sayfasından da son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Üstelik GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor. İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar ilk yöntem olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasındaki trafik cezası sorgulama hizmetini kullanıyor. Araç sahipleri tarafından sıklıkla kullanılmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu trafik cezası sorgulamasında vatandaşların ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri girerek, devlete herhangi bir trafik cezası ödemesinin bulunup bulunmadığını öğrenebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Üstelik GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor.