Gündem İnternetten araç sorgulama ve plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama

İnternetten araç sorgulama ve plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama

31.08.2015 - 11:37 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri ile plaka, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Araç sorgulama işlemlerinin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

İnternetten araç sorgulama ve plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama

Son yıllarda mobil teknoloji ile birlikte cep telefonlarından gerçekleştirilebilen online tramer sorgulama işlemlerini internetten de yapabilme imkanı bulunuyor. Araç sahipleri veya araç alacak kişiler aracın tüm geçmiş ve yasal hasar kayıt bilgilerinin ayrıntılarına SGBM resmi web sayfası içerisinde yer alan ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından yapacakları online araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle araç ticaretlerinde çok daha güvenli işlem imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. İnternete kolaylıkla erişim sağlanabilen bugünlerde dijital teknolojilerin sağlayacağı önemli fırsatları kamu işlemlerinde de kullanarak, kamu işlemlerini çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Modern teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında önemli fırsatlardan ve kolaylıklardan yararlanabilme fırsatına sahip olunabiliyor. Özellikle de kamu kurumlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmaya başlaması ile birlikte kamu işlemlerinde de internetin sağlayacağı önemli kolaylıklardan yararlanabilmek mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan ve dijital dünyada kamu kurumlarının tek bir portal üzerinde var olmasını sağlayan e-Devlet sistemi üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorulama hizmeti ile birlikte artık aracın sadece çalıntı olup olmadığını, hak mahrumiyetinin bulunup bulunmadığını, tescil birimini, tescil tarihi ve yasal renginin ne olduğunun öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. E-devlet sistemi üzerinde gerçekleştirilebilen online plaka sorgulama işlemi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sisteminde yer alan resmi araç bilgilerine erişim sağlanabildiğinden vatandaş tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan dijital bir hizmet olarak öne çıkıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetinden kolaylıkla yararlanabilen vatandaşlar, artık aracın çalıntı olup olmadığını internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple de günümüzde başta ikinci el araç alım-satım piyasasında olmak üzere araç ticaret piyasasında oldukça önemli güvenli ticaret işlemlerinden yararlanabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platformdaki e-Devlet sistemi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu hizmetinden yararlanabilmek isteyen vatandaşların sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Özellikle de güvenli işlem imkanı sunan bu giriş işlemleri esnasında vatandaşlar 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Böylelikle Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetinden faydalanabiliyor. E-Devlet sistemi içerisinde EGM araç sorgulamasını yapabilmek için kullanılabilen yüksek güvenlikli e-Devlet giriş yöntemleri ise ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş penceresinden e-Devlet sistemine giriş yapabiliyor. E-Devlet sistemindeki e hizmetler kategorisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü online araç sorgulama ekranından sadece aracın plaka bilgisini girerek, sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.