Gündem İnternetten online trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

İnternetten online trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır?

01.09.2015 - 21:26 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve Trafik cezası sorgulama işleminin tüm detaylarını bu haberden öğrenebilirsiniz.

İnternetten online trafik cezası sorgulaması nasıl yapılır

Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında ve her anında insanlara önemli kolaylıklar getirirken, teknolojinin bu fırsatlarından kamu hizmetlerinde de yararlanabilme imkanı günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde tercih ediliyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık insanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayarak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmetinden yararlanarak, güncel trafik cezası durumlarını öğrenebiliyor. Dijital platform üzerinde son derece etkin bir rol üstlenen Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’deki trafikte artan araç sayısına bağlı olarak oluşabilen sorunlara ve trafik kuralı ihlallerine yönelik olarak daha teknolojik bir sistem kullanılıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Teknolojik altyapısı ile daha modern ve daha etkin bir trafik denetleme imkanı elde eden Emniyet Genel Müdürlüğü günümüzde oluşan trafik kuralı ihlallerini anında tespit ederek, aracı durdurmadan sistemden otomatik olarak ilgili trafik kuralı ihlallerine göre trafik cezası uygulamasını plakaya yapıyor. EGM tarafından yazılan trafik cezaları posta yolu ile aracın plakasının kayıtlı olduğu ikamet adresinde trafik cezası bildirimi gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda da hem kendi resmi web sayfasında hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından online trafik cezası sorgulama ile araç sürücülerinin herhangi bir trafik cezalarının bulunup bulunmadığının takibini yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki trafikte artan araç sayısı gibi sebepler dolayısı ile trafik denetlemelerinde daha teknolojik tabanlı sistemler kullanarak, araç sürücülerinin doğrudan araç plakalarına trafik cezalarının, trafik kuralı ihlali tespitlerinde yazılıyor olması araç sürücülerinin düzenli olarak trafik cezalarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Dijital platform üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfası içerisindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ sayfasından online trafik cezası sorgulama işlemleri sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Bu web sayfası içerisinde araç sürücülerinden sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘ad’ ve ‘soyad’ bilgileri talep ediliyor. Bu bilgileri giren her araç sürücüsü adına yazılı herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebiliyor.

Ayrıca herhangi bir trafik cezası bulunuyor ise trafik cezasının miktarı, son ödeme tarihi, cezanın niteliği, tarihi ve diğer tip bilgilerini en güncel en ayrıntılı şekilde görüntüleyebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sayfasında gerçekleştirilecek trafik cezası sorgulama işlemi için gerekli bilgiler ‘plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ olarak sıralanıyor. Bu bilgileri sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile birlikte doğru ve eksiksiz olarak girerek, trafik cezası sorgulaması yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden gerçekleştirilen bu sorgulama sonucunda tespit edilen trafik cezalarına yönelik olarak kredi kartı ile online trafik cezası ödeme işlemlerini de kolaylıkla yapabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bu resmi web sayfası üzerinden trafik cezası ödeme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.