Gündem İnternetten trafik cezaları sorgulamaları ve online ödeme nasıl yapılır?

İnternetten trafik cezaları sorgulamaları ve online ödeme nasıl yapılır?

04.09.2015 - 00:46 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

İnternetten trafik cezaları sorgulamaları ve online ödeme nasıl yapılır

Son yıllarda internet üzerinde aktif bir hizmet politikası yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama gibi pek çok internet tabanlı çevrimiçi online hizmet uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Vatandaşın her işleminde önemli kolaylıklardan ve avantajlardan yararlanabilmesine yardımcı olabilmeyi amaçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yer alan online trafik cezası sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşın artık internet kolaylığında trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilmesi sağlanıyor. Vatandaş günümüzün hızla gelişen akıllı teknolojileriyle ofiste veya evde, internete bağlanabildiği her noktadan trafik cezası sorgulama gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm online hizmet uygulamaları vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde geçtiği teknolojik tabanlı yeni denetlemeleri ile birlikte trafik kuralı ihlallerinde uygulanan trafik cezalarının araç durdurulmadan da plakaya yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine gönderilmesi vatandaşın dijital platform üzerinde yer alan bu hizmete daha yoğun şekilde ilgi göstermesine yol açıyor. Dijital platform üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünden yapılabilen online trafik cezası sorgulama işlemi Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nden gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi ile araç sürücüleri adına yazılmış olan tüm trafik cezalarının her bir ayrıntısını öğrenebiliyor. Özellikle trafik cezasının olması halinde olan trafik cezasının miktarı, yazıldığı tarih, saat ve konum, trafik cezasının son ödeme tarihi ve trafik cezasının niteliği gibi pek çok önemli ayrıntıyı öğrenebilmek mümkün hale geliyor. Bu sebeple de günümüzde vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. İnternette trafik cezası sorgulamasını yapılabildiği bir diğer portal olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında da bazı kişisel bilgilerin girişinin yapılması gerekiyor. Dijital platformda İnternet Vergi Dairesi’ne intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranında da trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında ‘plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girerek, kolay bir şekilde trafik cezasının olup olmadığı kontrol edilebiliyor. Son yıllarda gelişen teknolojiyi aktif olarak kullanmaya başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’deki trafik denetlemelerinde mobese kameralarını ve Elektronik Denetleme Sistemlerini aktif olarak kullanması, trafik kuralı ihlallerinde araçların durdurulmasına gerek olmadan, trafik cezalarının plakaya yazılmasına yol açıyor. Araç sürücülerinin de bu yazılan trafik cezalarını internet zerinden trafik cezası sorgulama ile öğrenebilmesine imkan veren Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsü altındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ penceresinden sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri ad, soyad, doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası bilgileri ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasından trafik cezası sorgulamasını yapabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalar ve bu bankaların kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri gün içerisinde saat 02:00 ile 22:00 saatleri arasında kredi kartı ile gerçekleştirilebiliyor.