Gündem İnternetten vergi borç sorgulama!

İnternetten vergi borç sorgulama!

22.06.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

Vergi borcunuzu internet üzerinde yer alan resmi vergi borç sorgulama uygulaması ile yapabilirsiniz. Vergi borç sorgulama işlemleri ile devlete ne kadar borucunuzun bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Vergi borcç sorgulama işlemleri devlete ait resmi bilgi platformu E-devlet üzerinden yapılıyor.

İnternetten vergi borç sorgulama

Günümüzde teknolojinin yardımı ile birçok işimizi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Geliştirilen ve üretilen yeni alet ve icatlar bu konuda insan gücünün minimum seviyeye inmesini sağlamış durumdadır. Saatler sürecek bir işlemin dakikalar içerisinde yapılmasını mümkün hale kılmıştır teknoloji. Teknolojinin en büyük getirilerinden biri olan internet üzerinden de gündelik hayatta bir yere giderek yapabildiğimiz işlemleri yapabilmekteyiz. İnternet üzerinde oluşturulmuş olan site ve uygulamalar sayesinde gündelik işlemlerimiz veya önemli işlemlerimizi yapabiliyoruz. İnternet bankacılığı, kurumsal bilgiler, her alanda yapılabilen alışveriş, konut – araba alım satım, sosyal medya ve bunların yanında artık devlet dairesi işlemleri de internet üzerinden yapılabilmektedir. Devlet dairesi işlemlerini internet üzerinden yapabilmemiz için birçok sayfa oluşturulmuştur. Ancak bunlardan en önemlisi ve içinde en çok devlet dairesi işlemi barındıran site E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet farklı kuruma ait birden fazla işlemi yapabilirsiniz. Yazımızın devamında sizler için E-Devlet sistemi üzerinden yapılan vergi borcu sorgulama işlemini anlatmış bulunmaktayız.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linker bilgilendirme amaçlıdır.

Yazımızın devamından vergi borcu sorgulama işlemi hakkındaki detaylı bilgilere ulaşabilir, vergi borcu sorgulama işleminizi kısa bir süre içerisinde yapabilirsiniz.

Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet resmi internet adresi üzerinden yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi şifre ile korunmakta olan bir sitedir. Şifre ile korunmasının sebebi ise sistem üzerinden gerçekleştirilen bütün işlemlerde kimlik bilgileri kullanılmasıdır. Kimlik bilgilerinizin güvenliğini sağlamak amacı ile şifre korunan E-Devlet sistemi üzerinden her kullanıcının kendine ait bir şifresi bulunmaktadır. Şifresi olmayan kimse sisteme giriş yapamaz ve sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştiremez. Eğer bir şifreniz yoksa sizin de sisteme giriş yapıp sistem üzerinden işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Şifre almak oldukça kolay bir işlemdir. Şifrenizi alabilmek için yapmanız gereken tek şey bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek şifre alma başvurusunda bulunmaktır. Şifre alma başvurusunda bulunduktan sonra kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi teslim alabilirsiniz. Şifrenizi aldığınız andan itibaren işlem gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra devlet dairesi işlemlerinden olan vergi borcu sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifreniz buluyorsa vergi borcu sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sisteminin konu ile ilgili sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. İşlemi gerçekleştirmek için daha sonra bu sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işlemini yapabilmek için sayfa üzerindeki boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan sayfa üzerinden vergi borcu sorgulama işleminizin sonucunu görebilirsiniz.