Gündem İnternetten Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödemeler Nasıl Yapılır?

İnternetten Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödemeler Nasıl Yapılır?

22.08.2015 - 15:03 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama online işlemler ile artık çok daha kolay! İnternet üzerinden vergi borcu sorgulama ve vergi borcu sorgulama işlemi ile detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

İnternetten Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödemeler Nasıl Yapılır

Teknolojik gelişmeler ile birlikte artık yaşamın her anında internet önemli kolaylıklar sağlayarak son derece pratik bir şekilde pek çok işlemin yapılabilmesini mümkün kılıyor. özellikle de internet üzerinde yer alan ve her geçen gün geniş kapsama ulaşmakta olan internet hizmetleri ile birlikte bilgisayardan veya akıllı cihazlardan pek çok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de online kamu hizmetleri bu konuda vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde tercih ediliyor. İnternet üzerinde yer alan online vergi borcu sorgulama hizmetleri de bunlardan birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte vergi mükelleflerinin devlete ödemekle yükümlü oldukları vergi borçlarından kaynaklı herhangi bir vergi borçlarının olup olmadığını öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Dijital platformdaki bu vergi borcu sorgulama online hizmeti aracılığı ile artık vatandaşın günün büyük bir kısmını alan ve son derece zorlu olan evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmadan vergi borçlarının olup olmadığını veya olan vergi borçlarının tüm ayrıntılarını öğrenebilme fırsatından yararlanabilme imkanı sağlıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet teknolojisini son yıllarda en aktif biçimde kullanmakta olan başlıca devlet kurumlarından birisi olması sayesinde dijital platform üzerinde hizmete açılan online vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte internet üzerinden son derece pratik bir şekilde vergi borçları sorgulamaları yapılabiliyor. MTV, ÖTV veya gelir vergisi gibi farklı temellere dayalı olan vergi sistemleri kapsamında oluşan vergi borçlarının tüm ayrıntılarını da güncel bilgileri ile birlikte vergi borcu sorgulama ile öğrenebilme avantajından yararlanılabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde İnternet Vergi Dairesi’ne intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayarak, online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatı bulunuyor. İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme’ ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘anne,baba,eş ya da çocuk T.C. kimlik numarası’ yada ‘anne kızlık soyadının ilk iki harfi’ ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin girişinin eksiksiz ve hatasız olarak yapılması gerekiyor. Böylelikle internet kolaylığında online vergi borcu sorgulama işlemini günü her saatinde yapabilme fırsatına sahip olunabiliyor.