Gündem İnternetten vergi borcumu öğrenebilir miyim?

İnternetten vergi borcumu öğrenebilir miyim?

06.07.2016 - 10:14 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde siz de internet üzerinden bu sorunuza cevap bulabilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ile devlete olan kısa veya uzun dönem borçlarınızı öğrenmeniz mümkündür. Vergi borcu sorgulama hizmeti vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor.

İnternetten vergi borcumu öğrenebilir miyim

Ülkemizde doğmuş büyümüş ve yaşamlarını sürdüren her insanın ödemesi gereken belirli bir vergi tutarı vardır. Çünkü her insanın devletine karşı ödemesi gereken bir vergisi vardır. Bu vergiler sonucunda ülkemiz yada diğer ülkeler kalkınmalarını ve gerekli ödemelerini gerçekleştirebilmektedir. Hatta ve hatta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde vergi vermenin önemini şu şekilde dile getirmiştir. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Bu söz kişinin verecek olduğu verginin ülkesi ve milleti için ne kadar önemli olduğunu tekrar gözler önüne sermektedir. Vergi yönetmeliği ve vergi uygulamaları mal veya mülke yada yapılan iş koluna göre değişkenlik göstermektedir. Kişiler kimi zaman ödemeler veya harcamaları yüzünden vergi ödemelerini aksatabilirler. Bu sebep doğrultusunda vergi borç sorgulama işlemi vatandaşların imdadına yetişmektedir.

Haberin Devamı


VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sanal ortam üzerinden sistemli bir şekilde işleyen vergi borç sorgulama işlemi vatandaşların internet platformu üzerinden kolay biğr şekilde vergi borç durumu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Online sistemler ülkemizde e Devlet üzerinden yürütülmektedir. e Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesi olduğu için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşların online sistemler üzerinden daha kolay bir şekilde işlem yapabilmesini sağlamaktadır. Ancak e Devlet sistemi üzerinden resmi işlem yapabilmek için vatandaşların e Devlet üyeliği almış olmaları gerekmektedir. Bu üyelik işlemi kişilerin aklında çok teferruatlı bir durum olarak canlanabilir. Üyelik işlemi sanıldığı gibi pek de karmaşık bir durum değildir. e Devlet üyeliği için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz olacaktır. Bu işlem T.C. kimlik numaranız üzerinden yapıldığı için resmi bir işlemdir. Vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Almış olduğunuz bu şifre için PTT şubesi sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmektedir. Alınan bu işlem ücreti doğrultusunda e Devlet sisteminiz size tanımlanmış olacaktır. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem bir sonraki yapacak olduğunuz işlemlerde sizi tanımak için kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca PTT şubesi üzerinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu işleminde ardından e Devlet sistemi resmi işlemleriniz için hazır hale gelecektir.
e Devlet üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de vergi borç sorgulama işlemidir. Bu vergi borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine vergi borç sorgulama yazmanız halinde vergi borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde vergi borç sorgulama hakkında bilgi sahibi olmanız için e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu basit işlem için siz direkt internet servisi üzerinden e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.