Invisalign First: Çocuklar için Telsiz Ortodontik Tedavi

Invisalign yani telsiz ortodontik tedavi yöntemi büyüklerden sonra artık çocuklara da uygulanabilecek!

Takıp çıkartılabilen, üzerinde hiç tel olmayan bu şeffaf plaklarla 6-10 yaş arasındaki çocukların ortodontik tedavileri yapılabilecektir. Yani artık çocukları çok ‘’cool’’ bir tedavi bekliyor.

Invisalign First' ün en büyük avantajları

1) Neredeyse hiç gözükmemesi
2 )Takıp çıkartılabilir olması
3) Hijyenik olması
4) Kullanım kolaylığı

Çocuklara yapılan ortodontik damaklıklarda tel parçaların olması çocukların görüntüsünü etkliyordu. Ama Invisalign First ile çocuklarımız da hiç tel eklentisi olmadan diş çapraşıklıklarını tedavi edebilecekler.

Haberin Devamı

Hem invisalign first hem de klasik ortodontik damaklıklar takıp çıkartılabilir apareylerdir. Ancak invisalign first de indikatör dediğimiz mavi düğmecikler bulunmaktadır. Bu mavi minik düğmecikler çocuklarınızın şeffaf plaklarını yeteri kadar takıp takmadığını kontrol etmemizi sağlıyor. Eğer düzgün takıyorsa mavi renkten beyaza doğru renk değişimi olacaktır.

Hijyeniktir çünkü klasik ortodontik damaklıklara göre çok daha az girinti ve çıkıntısı vardır. Bu yüzden invisalign first ün günlük bakımı daha kolaydır. Bunun yanında klasik damaklıklar ortalama 6 ay boyunca kullanılırken invisalign first plakları her 10 veya 15 günde bir yenilenmektedir.

Invisalign first çocuklarınızın dişlerine tam oturduğundan dolayı kendileri çok rahat takıp çıkartabileceklerdir. Temizliğini akan bir suyun altında fırçalama ile rahatça yapabiliyorlar.

Tedaviye başlanması için bazı dişlerin sürmüş olması gerekiyor. Bu yüzden invisalign first’e başlamak için çocuğunuzu mutlaka bir ortodonti uzmanına muayene ettirmeniz gerekir.

Invisalign first ile çene genişletmesi, çapraz kapanışlar, açık kapanışlar gibi problemlerin tedavisi gerçekleşmektedir. Ancak invisalign first ile gerçekleştirilen tedaviler 1. faz olarak adlandırılmaktadır. 1. faz tedavilerinde amaç esas tedaviye yani 2. faz tedavilere (12 yaşından sonra yapılacak ana tedavi) vakayı hazırlamak ve tedavi sürecini kolaylaştırmaktır. Çok ender vakalarda ortodontik tedaviler tek fazda bitirilebilir.

Haberin Devamı

Tüm bu süreçler hakkında ortodonti uzmanınızdan bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler

Instagramdan takip etmek için:

https://www.instagram.com/cihancapan/