Teknoloji iOS 10.3 ile kullanıcıların dolandırılmasına önlem alındı

iOS 10.3 ile kullanıcıların dolandırılmasına önlem alındı

28.03.2017 - 18:25 | Son Güncellenme:

Apple, dün yayınladığı iOS 10.3 güncellemesi ile Safari'deki çok önemli bir açık başta olmak üzere birçok önemli hatayı ortadan kaldırdı.

iOS 10.3 ile kullanıcıların dolandırılmasına önlem alındı

Apple, özellikle güvenlik konusunda birkaç hataya rastlanmış iOS 10.2’nin yerine iOS 10.3 güncellemesini sonunda yayınladı. iOS 10.3, kullanıcılara birçok yenilik sunmasının dışında çok önemli bir güvenlik problemini de ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

iOS 10.3, Safari'deki bir pop-up sayesinde iOS kullanıcılarını dolandırılmaya sürükleyen bir hatayı giderdi. Mobil güvenlik şirketi Lookout tarafından açıklanan yöntemde dolandırıcılar, pornografik materyali izleyen iOS kullanıcılarını hedef alıyor. Hata tarayıcının sonsuz bir pencere döngüsüne girmesini sağlıyor. Bu olayın arkasından ise dolandırıcılar, kullanıcılara bundan kurtulmanın tek yolunun metin mesajıyla teslim edilebilecek iTunes hediye kart kodu şeklinde para cezası olduğunu söylüyor. Bu hatadan Safari'nin önbelleğini (Ayarlar\Safari\Geçmiş ve Web Sitesi Verilerini Temizle) temizleyerek kurtulabiliyorsunuz. Ancak bunu bilmeyenler ne yazık ki paralarını dolandırıcıların eline kaptırmış olabilir.

Haberin Devamı

Apple çalışma şeklini değiştirdiği için iOS 10.3 ile birlikte Pop-up dolandırıcılık artık mümkün değil.

Telefonlar daha hızlanacak

Apple mühendisi Renaud Lienhart tarafından yapılan değişiklikle yeni güncellemenin eskisine göre daha hızlı olacağı açıklandı. Lienhart, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 10.3’de çok daha titiz çalıştıklarını belirterek, animasyonları biraz daha kısaltıp telefonun hızını artırdıklarını belirtti.