Apple iOS 11 beraberinde bazı hataları da getirdi

iOS 11 beraberinde bazı hataları da getirdi

20.09.2017 - 13:30 | Son Güncellenme:

Apple, iOS 11 işletim sistemi güncellemesini dün akşam yayınladı. 1.89 GB boyutundaki güncelleme fotoğraf, galeri ve Siri'ye yenilikler getirmesinin yanında artırılmış gerçeklik özelliğini de destekliyor. Ancak iOS 11 tüm bu yeniliklerin yanında bazı hataları da beraberinde getirdi. İşte iOS 11'de bugüne kadar bulunan hatalar.

iOS 11 beraberinde bazı hataları da getirdi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iOS 11, tamamen yeni ve özelleştirilebilir Kontrol Merkezi, iPad için güçlü çoklu görev özellikleri, yeni Dosyalar uygulaması, ARKit'i kullanan AR deneyimleri ve çok daha fazlasını sunan yeni özellikler ve iyileştirmeler getiriyor .

Bununla birlikte, her büyük sürümde olduğu gibi, iOS 11'in de birkaç hatası vard. Şimdiye kadar hiçbir önemli konuda rastlamadık, ancak iOS 11'de bildirilen bazı sorunları aşağıda bulabilirsiniz:

3D Touch Lag Sorunu

Bazı kullanıcılar 3D Touch’ın iPhone 6s ve 6s Plus gibi nispeten eski telefonlarda lag sorunu yarattığını bildirdi.

Öneri: Performans sorunu yaşıyorsanız iPhone'unuzu sıfırlamak isteyebilirsiniz .

Anasayfa Düğmesi Gecikmesi

Giriş ekranına gitmek isteyen bazı kullanıcılar, uygulamayı kapattıklarında gecikme olduğunu bildiriyorlar. Yetkililere göre yeni işletim sistemi yüklendikten sonra iOS cihazının her şeyi dizine eklemesi 24 saat gibi bir süreye denk gelebiliyor.

Haberin Devamı

Öneri: Yeni bir güncelleme yükledikten sonra iOS cihazının her şeyi dizine eklemesi nedeniyle en az 24 saat beklemek iyi bir fikir.

iCloud Fotoğraf Kütüphanesi

Ekran görüntüsü alındıktan sonra görseli iCloud'a yükleyen cihaz, sonrasında tam çözünürlükteki resmi siliyor. Bu da bazı kullanıcıları ciddi anlamda çileden çıkartabilir.

Öneri: Bazı depolama alanlarını temizlemeyi deneyin.

Durum Çubuğunu Ters Çevir

iPad bazen durum çubuğu renklerini tersine çevirebiliyor. Bu sorunun neden kaynaklandığı şu an için bilinmiyor.

Öneri: iOS cihazınızı sabit bir şekilde sıfırlayıp, temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

İşletim sisteminde hala bu ve bunun gibi sorunlarla karşılaşıyor ve çözüm bulamadıysanız Apple’ın yeni güncellemesini beklemek en doğru hareket olabilir.