Niğde İP GENEL BAŞKANI PERİNÇEK NİĞDE’DE KONFERANS VERDİ

İP GENEL BAŞKANI PERİNÇEK NİĞDE’DE KONFERANS VERDİ

24.10.2014 - 21:34 | Son Güncellenme:

.

İP GENEL BAŞKANI PERİNÇEK NİĞDE’DE KONFERANS VERDİ

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK’nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirterek, "PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki ‘hey Mehmetçik gel beni kurtar’. Vurduğu Mehmetçikten yardım istiyor. Oradan göçen halk geliyor Mehmetçiğe sarılıyor" dedi.
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Niğde’de “Türkiye’nin Çıkış Yolu: Milli Meclis Milli Hükümet” konulu bir konferans verdi. Grand Otel’de düzenlenen konferansta Perinçek, PKK’nın Kürdistan kurma hayallerinin çöktüğünü belirtti. Doğu Perinçek, “Arap’ta (Kobani) Amerika bir kez daha yenildi. Bombardıman ediyor. Şunu yapıyor bunu yapıyor ama oradaki PKK’yı kurtaramıyor. PKK ‘hey Amerika kurtar beni’ diyor. Silahı veriyor, külahı veriyor. Amerika, PKK’yı Arap’ta kurtaramadı. PKK, Mehmetçiği içeride vuruyor, sonra diyor ki ‘hey Mehmetçik gel beni kurtar’. Vurduğu Mehmetçikten yardım istiyor. Oradan göçen halk geliyor Mehmetçiğe sarılıyor. Bu tablo çok önemli. PKK’nın itibarı sıfır oldu, hayalleri yıkıldı. PKK; ‘Kobani’de hükümetçikler yapacağız, Kürt koridoruna biz hükmedeceğiz. Açacağız Doğu Akdeniz’e çıkacağız. Buradan gelip Türkiye’den toprak alıp, Kürdistan’ı kuracağız. Bütün bu hayaller yıkıldı. Silahımız var, külahımız var, Ali kıran baş keseriz’ diyordu. O hayallerde çöktü. Hani silahın vardı. Kandil’de adamın vardı, niye gidip orada savaşamıyorsun. Savaştan kaçtı. Gelenleri 500 kişi gelmiş. Hadi gidin orada savaşın diyorlar, yok diyorlar biz gidemeyiz. PKK savaştan kaçtı” şeklinde konuştu.
Perinçek’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Yaklaşık 300 partilinin katıldığı konferansta Perinçek, daha sonra kitaplarını imzaladı.