Gündem İpek Duben Frieze Sanat Fuarı’nda

İpek Duben Frieze Sanat Fuarı’nda

30.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de sanatın öncü isimlerinden olan İpek Duben, bir dizi eseriyle 4-7 Ekim arasında Londra’da düzenlenecek, dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Frieze London Sanat Fuarı’nda PiArtworks’le yer alacak. Duben, Frieze London’ın ‘Social Work’ (Toplumsal Emek) başlığı altında gerçekleştirdiği sekiz kadın sanatçının yer aldığı özel seçkide eserlerini sergileyecek.

İpek Duben Frieze Sanat Fuarı’nda

Frieze London’ın davetiyle bu seçkide yer alacak sekiz sanatçının her biri alanında öncü olmuş ve kendinden sonraki kuşaklara ilham vermiş isimlerden oluşuyor. Frieze London seçki üzerine açıklama sunduğu metinde, “’Social Work’ bölümü, fuarın ilk kez 2017’de Alison M. Gingeras’ın küratörlüğünde ‘Sex Work: Radical Politics and Feminist Art’ başlığı altında gerçekleştirdiği davetli sergi serisinin devamı olarak düzenleniyor. Bu kapsamda seçkide, 1980’li ve 1990’lı yıllarda sanat yaşamlarında küresel çapta sosyal ve politik ayrışmaya karşı bir duruş göstermiş sekiz kadın sanatçının eserlerinin monografik sunumları yer alacak.

Haberin Devamı

İpek Duben Frieze Sanat Fuarı’nda

‘Social Work’ seçkisi, statükoyla mücadele etmiş olan ve sanat yapma süreçlerinde politik aktivizme yer vermiş bu sanatçılara bir saygı duruşu olarak gerçekleştiriliyor. Feminist sanatçıların yer aldığı bu seçki, aynı zamanda onların görünürlükleri için destek veren galerilere de dikkat çekiyor” diye belirtiliyor. Bu kapsamda İpek Duben’in 1980’li yıllardan serisi ‘Şerife’, 1990-2012 yılları arasındaki ‘Suspended’ serisinden ikonik nü eserleri ve 1993-1994 yıllarından ‘Manuscript 1994’ serisinden eserleri gösterilecek. ‘Social Work’te Duben’le birlikte Faith Ringgold, Sonia Boyce, Tina Keane, Mary Kelly, Nancy Spero, Helen Chadwick ve Berni Searle’ın eserleri yer alacak. ‘Social Work’ kapsamında sanat tarihçileri, küratör ve eleştirmenlerin sanatçılarla birlikte yer alacağı bir panel de gerçekleşek. Panelin 4 Ekim’de saat 16.30’da gerçekleşecek kısmında İpek Duben, Sonia Boyce, Mary Kelly, Searla ve yazar Louisa Buck ile ile birlikte konuşmacı olacak.

Haberin Devamı

İpek Duben Frieze Sanat Fuarı’nda