Van İpekyolu Belediyesi Çocukları Eğlendiriyor

İpekyolu Belediyesi Çocukları Eğlendiriyor

30.01.2018 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

İpekyolu Belediyesi Çocukları Eğlendiriyor

VAN (AA) - İpekyolu Belediyesi, sömestr tatilinde öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Haberin Devamı

Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Van Devlet Tiyatrosu'nda çocuklar için kültür sanat etkinlikleri düzenleniyor.

Belediye tarafından başlatılan etkinlikler 5 gün sürecek.

Tiyatro, sinema, jonglör, sihirbaz, pandomim, Karagöz-Hacivat oyunu, kukla atölyesi ve ebru sanatı gibi birçok etkinliklerle 2 bin 500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Etkinlikte öğrencilere meyve suyu ve kek ikram ediliyor.

Van Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, belediye olarak sadece alt ve üst yapı değil, kültürel etkinlikleri de önemsediklerini söyledi.

Şu ana kadar 50 bin kişiyi sosyal etkinliklerle buluşturduklarını anlatan Kaymakam Öztürk, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Yaz döneminde çok yoğun olarak geçirdiğimiz alt yapı ve üst yapı çalışmalarından sonra kış döneminde belediyecilik için olmazsa olmaz olan sosyal ve kültürel faaliyetlere başladık. Bu anlamda başlatmış olduğumuz ve hedefimiz olan 2018 yılı içerisinde 200 bin gencimize, çocuğumuza ve kadınımıza sosyal ve kültürel faaliyetler sunacağız."

Öztürk, İpekyolu ilçesinde yaklaşık 120 bin öğrencinin bulunduğunu dile getirdi.

Bu öğrencilerden 40 bininin ilkokul seviyesinde olduğunu anlatan Öztürk, "Bu öğrencileri de etkinliklerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bugün de Van Devlet Tiyatrosu'nda 2 bin 500'e yakın çocuğumuzu tiyatro ile buluşturacağız." diye konuştu.

Tiyatro ve sihirbazlık gösterisini izleyen öğrenciler, aileleriyle fotoğraf çektirdi.