Teknoloji iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı?

iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı?

07.10.2014 - 13:58 | Son Güncellenme:

Apple'ın 9 Eylül'de düzenlediği etkinlik ile tanıttığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, 19 Eylül'de ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Porto Riko, Singapur ve Birleşik Krallık'ta; 26 Eylül'de ise aralarında ülkemizin de bulunduğu yirmiden fazla ülkede satışa sunuldu.

iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı

Geçtiğimiz hafta ülkemizde satışa sunulan iPhone 6 Plus ile geçirdiğimiz bir haftanın ardından ilk deneyimlerimizi ve akla takılan sorunların cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz.

Tanıtımdan sonra başlayan karar verme sürecinin ardından iPhone 6 Plus almaya karar verenler ve bu tercihi Gümüş rengi 64 GB'lık modelden yana kullananlar için iPhone 6 ve iPhone 6 Plus arasında nasıl bir seçim yaptığı konusuna değinelim.

Daha önce Tolga Cem Küçükyılmaz'ın da sizlerle burada paylaştığı gibi, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus arasındaki farklar, ekran boyutu, kalınlık ve ağırlık, OIS yani "Optik İmaj Sabitleyici", pil ve iOS'in getireceği farklılıklar olarak özetlenebilir. Bu maddelerden kısa kısa bahsetmek gerekirse, ekran boyutu benim için o kadar da kritik bir farklılık değildi. Çünkü zaten kullanmakta olduğumuz iPhone 5'in 4 inç boyutundaki ekranı günlük işlerimi halletmem konusunda yeterli gibi gözüküyor. Bu ekranın yetersiz kaldığı durumlarda ise iPad Air o açığı kapatıyordu ve iPhone 6 seçsem de kapatmaya devam edebilirdi. Bu yüzden 4.7 inç ekran ile 5.5 inç ekran arasındaki fark seçim yapma konusunda yeterli değil.

iPhone 6 mı iPhone 6 Plus mı