Teknoloji Iphone 6 nasıl üretilecek ?

Iphone 6 nasıl üretilecek ?

10.07.2014 - 11:23 | Son Güncellenme:

Apple’ın iPhone 6 modelini henüz görmedik belki ama kimin üreteceğini biliyoruz.

Iphone 6 nasıl üretilecek

Şimdiye kadar Apple ve Çinli ortağı Foxconn firması, çeşitli iPhone ve iPad parçalarının üretimi için robotlar kullanmışlardı. Ama en son montaj her zaman insan işçiler tarafından yapıldı. Fakat Foxconn’un birkaç yıl önce yaşadığı işçi intiharları bu durumu değiştirebilir.

Haberin Devamı

Tüm dünyadan ağır çalışma şartları ve işçi stresi yüzünden yaşananlardan dolayı tepki alan Foxconn International, o dönemde yeni bir robot üretim projesine başladı. Adına Foxbots denilen işçi robotlardan 1 milyon adet üretip kullanma hedefi ile yola çıkan firma, 2011 yılında yaklaşık 10,000 adet robotu üretime yerleştirmişti.

İşte şimdi Foxconn ürettiği robotları özel ve otomatik bir fabrikada toplamayı planlıyor. Son aşamalarına gelinmiş olan bu plan, bir robot fabrika yaratıp, ilk müşterisini de Apple yapmak amacı güdüyor. Eğer bu robot fabrika haberi doğru olsa bile, iPhone 6’nın ne kadarının burada üretilebileceği hakkında kesin bir bilgi yok. Robotlar yine de en azından insan eli inceliği gerektirmeyen basit işlerde her zaman kullanılabilirler.