Teknoloji iPhone 6 vs iPhone 6 Plus ! Farkları Neler?

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus ! Farkları Neler?

15.09.2014 - 00:33 | Son Güncellenme:

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ‘u birçok rakibiyle karşılaştırdık peki ikisinin karşılaştırması nasıl olurdu?

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus  Farkları Neler

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ‘un duyurulması ile birlikte dikkatler elbette bu iki telefonun rakipleriyle nasıl bir yarış içine gireceğine yöneldi. Peki bu iki akıllı telefon arasındaki tek fark boyutları mı? İşte karşınızda iPhone 6 ve iPhone 6 Plus karşılaştırması.

Haberin Devamı

Öncelikle yazımıza ekran kıyaslamasıyla başlayalım. iPhone 6 Plus ‘un ekran olarak iPhone 6 ‘dan tek farkı sadece ekran boyutu değil. iPhone 6 Plus daha yüksek çözünürlüğe ve daha fazla piksel yoğunluğuna sahip. Yani iPhone 6 Plus daha gerçekçi ve keskin bir grafik performansı sunuyor. iPhone 6 1334×740 lik çözünürlüğe ve 326 ppi kapasitesine sahipken iPhone 6 Plus 1920×1080 ve 401 ppi özelliğinde bir ekrana sahip.

iPad kullandıysanız Landscape modunu bilirsiniz. Bu özellik büyük ekranı sayesinde iPhone 6 Plus ‘ta da mevcut ancak iPhone 6 ne yazık ki böyle bir seçeneğe sahip değil. Bazı uygulamaları yatay tutarak kullanmanızı sağlayan ara yüzü tamamen döndürebilen bu mod kullanıcılara büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor.

Haberin Devamı

iPhone 6 Plus ve iPhone 6 arasındaki en büyük farklardan biri de kamerada bulunuyor. Herkes iki telefonunda 8 megapiksel kameraya sahip olduğunu görüp iki kamerada aynı özelliklere sahip diye düşünüyor ancak üzgünüz ki iki kamera arasında gerçekten önemli bir farklılık var. iPhone 6 Plus optik görüntü sabitleme özelliğine sahipken iPhone 6 böyle bir kamera özelliğine sahip değil. Bu özellik fotoğraf ya da video çekerken elinizin titremesiyle ya da hareket etmesi nedeniyle fotoğraflarınızın ya da videolarınızın bozulmasını engelliyor. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için önemli bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Gel gelelim iPhone ‘ların baş belası olan batarya konusuna. Boyutlarının büyük olması nedeniyle bildiğiniz gibi iPhone 6 Plus daha güçlü bir bataryaya sahip. iPhone 6 Plus kullanıcılarına iPhone 6 ‘ya nazaran birkaç saatlik daha fazla konuşma süresi, daha fazla bekleme süresi ve daha fazla video izleme yada oyun oynama süresi sunuyor.

iPhone 6 Plus ile iPhone 6 arasındaki diğer farklardan biri de tabii ki ağırlık. iPhone 6 Plus 172 gramlık bir ağırlığa sahipken iPhone 6 129 gramlık bir ağırlığa sahip.

Eğer Apple’ın son model telefonlarından birini almak istiyorsanız ve karar veremediyseniz, umarız bu yazı bir nebze olsun size yardımcı olacaktır.