Teknoloji iPhone 6s Plus Kutu Görseli Sızdı!

iPhone 6s Plus Kutu Görseli Sızdı!

28.08.2015 - 07:51 | Son Güncellenme:

iPhone 6s'in tanıtım tarihinin açıklanmasının öncesinde, iOS 9 kodları içerisinden Force Touch izleri bulundu. Ayrıca satışa çıkacak iPhone 6s Plus'ın da kutu görüntüleri sızdı!

iPhone 6s Plus Kutu Görseli Sızdı

Kısa bir süre önce, Apple tarafından 9 Eylül olarak doğrulanan bu yılki gayrı resmi adıyla iPhone etkinliği tarihi sonrası, iPhone 6s Plus’ın kutu görüntüleri ve iOS 9 yazılımı içerisinden, Force Touch desteğine dair bulunan izler aktarıldı.

Haberin Devamı

İlk olarak iOS 9 kodları içerisinde rastlanan Force Touch izlerinden bahsetmek gerekirse, aktarılan bilgilere göre kod satırları arasında rastlanan, “Derin Basma” ibaresi, doğrudan Force Touch özelliğine işaret olarak yorumlandı. Zira Force Touch ile basıncı duyarlı bir ekrana sahip olacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, bu bağlamda kullanıcının uyguladığı basınca göre kontrol sağlayan bir iOS 9 kodu içeriyor anlamını ortaya çıkarıyor.

Öte yandan bu basınca duyarlı kontrol yapısının, duvar kağıtları üzerinde de farklı etkileşimler yapabileceği aktarılıyor. Bu etkileşim örneğini daha önce, Apple Watch üzerinde deneyimlemek mümkün olmuştu.

Bir diğer sızıntı ise, belirtildiği gibi iPhone 6s Plus modelinin, satışa sunulacak kutu tasarımı noktasında beliriyor. Yayınlana sızıntı görsellerde, iPhone 6s Plus kutusu üzerine kaplanacak görüntüler yer alıyor. Bilindiği gibi Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kutu tasarımlarında bir değişikliğe gitmiş ve önceki modellere kıyasla kutunun üst yüzeyine bir iPhone görseli koymak yerine, sadece beyaz iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kabartması kullanmayı tercih etmişti.

Haberin Devamı

Söz konusu sızıntı görsellerden yola çıkarak konuşmak gerekirse Apple, eski kutu tasarımlarına geri dönmüş ve iPhone 6s Plus kutusu üzerine, duvar kağıtlı bir iPhone modeli koymayı tercih etmiş.

Sızdırılan bu görsellerde yer alan iPhone 6s Plus modelinin, duvar kağıdı olarak bir çiçeğin tercih edildiği görülüyor. Durumun böyle olması da sızıntının doğruluğuna olumlu etkide bulunuyor. Zira Apple Watch sonrasında Apple, gerek yeni modellerinde gerekse de birçok Apple Store mağaza dizaynlarında, sık sık çiçek fotoğrafları kullanmayı tercih ediyor.

Son olarak sızıntılara, iPhone 6s Plus modelinin batarya boyutu ile ilgili bilgilerde ekleniyor. Aktarılan sızıntılara göre ise iPhone 6s Plus bataryası düşüş yaşayacak ve 2750 mAh seviyesine gerileyecek.

Tüm bunların dışında söylemek gerekiyor ki, geçtiğimiz yıl aynı dönemlerde yine iPhone 6 kutusuna dair olduğu iddia edilen kutu tasarımları yayınlanmış fakat bu tasarımlar aslını yansıtmamıştı. Bu bağlamda bu sızıntı görsellerin ne denli gerçeği yansıtacağını bekleyecek ve 9 Eylül tarihinde Apple’ın ağzından öğreniyor olacağız.

Kaynak: shiftdelete