Teknoloji İphone 7 ne zaman çıkacak?

İphone 7 ne zaman çıkacak?

03.08.2016 - 10:16 | Son Güncellenme:

Apple sevenler merakla iphone 7' nin ne zaman satışa çıkacağını ve fiyatının ne kadar olduğunu merak ediyordu. Sonunda İphone 7' nin ne zaman çıkacağı belli oldu. Ayrıca Apple sevenler İphone 7' nin özelliklerinin neler olduğunu da merak ediyor. İşte tüm merak edilenler ve detaylar...

İphone 7 ne zaman çıkacak

Büyük bir heyecanla beklenen iPhone 7' nin özellikleri Apple severler tarafından merak ediliyor. iPhone 7 ne zaman satışa çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak? soruları sonunda yanıt buldu. İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde bulabilirsiniz..

iPHONE 7 ÖZELLİKLERİ NELER ÇOK MERAK EDİLİYOR

iPhone serisine eklenecek olan yeni üyenin temel özellikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. iPhone 7 özellikleri hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı he geçen gün artıyor. Apple firması tarafından iPhone 7 özelliklerine dair herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, model hakkında basına güçlü kaynaklardan yapılan bazı ilgi aktarımları oluyor. iPhone 7 modeli ile, her modelinde iOS işletim sistemi kullanan Apple firmasının, Android işletim sistemi ile çalışan bazı akıllı cihazların bir süredir kullanmakta olduğu kablosuz şarj özelliğine (Wireless charging) sahip olması bekleniyor. iPhone 7’de de bu özelliğin bulunacağı tahmin ediliyor. iPhone 6’da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone 7’nin 5GB RAM’e sahip olacağı da sıklıkla dile getirilen iddialar arasında yer alıyor. Başka bir söylentiye göre ise iPhone 7 modelinin hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan çok da farklı olmayacak, modelin 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple’ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılının son yarısında tanıtılması bekleniyor. iPhone 7 modelinde Apple firmasının köklü değişikliklere gitmesi de bekleniyor. Yapılan haberlere göre iPhone 7 modelinde 3D touch özelliği barındırılacak. iPhone'larda orta tuşa bastığımızda ana menüye döner. 3D touch özelliği sayesinde orta tuşa daha kuvvetli bastığımızda telefon farklı bir menüye geçebilecek. Apple'ın bu yeni patenti sadece 3D touch özelliğini genişletmeyi de hedefliyor. Şöyle ki; orta tuşun etrafının 'sağ, sol, üst ve alt' şeklinde dört parçaya ayrılması ve parmak hareketiyle ekranlar arası geçiş sağlanması hedefleniyor. Bu özelliği bir nevi laptoplarda bulunan 'trackpad' yani dokunmatik yüzeye de benzetebiliriz. iOS'ta yenilikler Force Touch teknolojisi yeni özellikleri de tetikleyebilir. Yeni iPhone'da daha iyi bir işlemci olması bekleniyor. Yeni yazılım iOS 9 ile beraber çıkacak. Dünya genelinde herkes tarafından sabırsızlıkla beklenen iPhone 7’nin büyük özelliklerinden biri de wireless şarj aleti olacak gibi duruyor. Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki kuşak aynı tasarımı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 kuşağında olduğu gibi ince, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir model kullanıcılarını bekliyor.

iPHONE 7 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çin 'in mikro-blog sitesi weibodan gelen bilgilere göre, çok konuşulan iphone 7 eylül ayında tanıtılacak. Tanıtımın ardından Apple firmasının yeni gözdesi iPhone 7'nin eğer Apple bir değişikliğe gitmezse diğer telefonlarında olduğu gibi Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Eylül ayı deniliyor ama bu her zaman yapılan takvimden kaynaklanıyor. Yoksa bazı kaynakların Apple'ın Haziran ayında düzenleyeceği Geliştiriciler Konferansı 2016'da iPhone 7 cihazının görebileceğini söylüyor. iphone 7 büyük bir ihtimalde 2016'nın son çeyreğinde satışa sunulacak. Söylentiler arasında iPhone 7'nin 2017 yılına sarkacağı da ifade ediliyor.

iPHONE 7 ÖN SİPARİŞ TARİHİ BELLİ OLDU!

Artık yeni iPhone'lar için gün saymaya başlandı. Bu sırada yeni iPhone modelleriyle ilgili sızıntılar da hiç hızını kesmeden gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çıkış tarihi ile ilgili bir sızıntısına rastladığımız iPhone 7'nin bugün ise ön siparişe çıkacağı tarih ile ilgili bilgiler geldi. Mobil dünyanın sızıntı kaynağı Evan Blass (evleaks), iPhone 7'lerin 9 Eylül'de, yani satışa çıkacağın tarihten 1 hafta önce ön siparişe sunulacağını söyledi. Ve bu bilginin onaylandığını da ekledi.

Haberin Devamı

iPHONE 7 FİYATLARI NASIL OLACAK?

iPhone 7 hakkında henüz resmi bir fiyat bildirimi yapılmadı. Ancak yaklaşık olarak fiyat tahmininde bulunmak mümkün oluyor. Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini Amerika'da 649 dolardan başlayan fiyatlarlar satıyor. iPhone 6s 16 GB modeli 649 dolardan başlarken iPhone 6s Plus 16 GB modeli 749 dolar seviyesinde. Buradan yola çıkacak olursak eğer firma yetkilileri iPhone 7 için 16 GB depolamayı baz model yapmaktan vazgeçer 64 GB depolama alanına sahip olarak sunarsa iPhone 7'nin fiyatı 749 dolar, iPhone 7 Plus'ın fiyatı ise 849 dolardan başlayacak. Tabi bu fiyatlar yaklaşık olarak yaptığımız tahminler ve bu tahminler tutsa bile ülkeden ülkeye farklı olan vergilerden dolayı yine fiyatlarda değişiklikler yaşanacak. Özellikle ülkemizde uygulanan vergileri göz önüne alırsak iPhone 7 Plus'ın en düşük 3499 TL olması beklenebilir. Bu açıklamalardan sonra merak edilen diğer konu gündeme geldi. iPhone 7 özellikleri neler olacak?