Apple iPhone 8 satışları önceki yıllara göre çok düşük

iPhone 8 satışları önceki yıllara göre çok düşük

21.09.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

iPhone 8 ve 8 Plus için ön siparişler başladı ancak satışlar beklendiği gibi değil. Açıklanan verilere göre iPhone 8 için ilk 3 gün içinde 1.5 milyon ön sipariş verildi.

iPhone 8 satışları önceki yıllara göre çok düşük

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang, iPhone 8 için ABD'de ön sipariş hacimlerinin iPhone 7 ve iPhone 6'a oranla düşük olduğunu söyledi. Analist, Çin'deki talebin daha da düşük olduğunu belirtti.

Zhang, tüketicilerin ilk üç günde Çin perakende web sitesi JD.com'da yaklaşık 1.5 milyon cep telefonu ön sipariş verdiklerini belirtti. Zhang, aynı dönemde ise iPhone 7'nin yaklaşık 3.5 milyon ön sipariş aldığını ifade etti.

Analistlere göre düşük satışların nedenlerinden biri iPhone X. iPhone 8 ve 8 Plus almak isteyenleri iPhone X’i görmeden karar vermek istemiyor.

Zhang, "iPhone X, resmi olarak piyasaya sürülmediği için, bunun bir bütün olarak iPhone 8 döngüsünü yansıtmadığını anlıyoruz. iPhone 8 üretiminin azaltılması gerekebilir ve "iPhone X üretim rampası Aralık ve Mart aylarında talepleri karşılayamayabilir" dedi.

Haberin Devamı

iPhone 8 ülkemizde 4199 TL’den, iPhone 8 Plus ise 4799 TL’den ön siparişe açılmış durumda. ABD'de 999 dolarlık iPhone X’in Türkiye fiyatı ise belli değil.