Gündem Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i tanıttı (İşte özellikleri ve fiyatları)

Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i tanıttı (İşte özellikleri ve fiyatları)

12.09.2017 - 20:26 | Son Güncellenme:

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X tanıtıldı. Apple, yeni ürünlerinin tanıtımına Cupertino’daki Steve Jobs Theater’da başladı. Apple Watch Series 3, 19 Eylül'den itibaren mağazalarda satışa sunulacak.

Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone Xi tanıttı (İşte özellikleri ve fiyatları)

Apple yeni iPhone modellerini resmen tanıttı. Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X ve Apple Watch modelleri ön satışa çıkacak. Yeni iPhone 8'in özellikleri neler? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak? 10. yıla özel iPhone X'in özellikler ve fiyatı ne kadar? Tüm detaylar sizlerle...

Haberin Devamı

Steve Jobs Theater'da sizlere ilk defa "merhaba" demek benim için büyük bir onur diyor. Cook, "Steve'in vizyonu Apple Park'ın temelini oluşturuyor. Steve'in ruhu daima Apple'ın DNA'sında olacak." diyor.

Apple Park'taki Apple mağazasından bahseden Cook, sahneye şirketin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts'i davet etti.

Ahrendts: "Artık mağazalarımıza mağaza yerine şehir meydanı demeyi tercih ediyoruz. Mağazalarımız bizim en önemli ürünümüz haline gelmiş durumda. Mağazalarımızda "Apple'da Bugün" eğitimlerinin yanı sıra özel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Bunun için yerel sanatçılarla da işbirliği yapıyoruz"

Apple COO’su Jeff Williams sahnede!

Apple Watch dünyanın en çok kullanılan kalp atış hızı monitörü olmuş durumda. Saat bundan böyle ritim değişimlerini algılayabilecek.

Haberin Devamı

Apple kalp araştırmasını ortaya koyduk. Apple Heart araştırması ABD'de yıl sonunda mağazalarda olacak.

watchOS 4, 19 Eylül’de yayınlanacak

Apple Watch Series 3 tanıtıldı. Yeni Apple Watch hücresel bağlantı desteğine sahip

40 milyon şarkıyı bileğinizden dinliyor olacaksınız. Yeni Apple Watch, iPhone işe aynı telefon numarasını kullanacak. Tasarımsal anlamda bir değişiklik göze çarpmıyor. Yeni Apple Watch’un kalbinde çift çekirdekli yeni bir işlemci bulunacak. W2 işlemcisi ise Bluetooth ve Wi-Fi hızını artıracak.

Siri artık saatte konuşabiliyor. Ekrana bakmanıza gerek yok.

Apple Watch Series 3 ile birlikte kullanıcılara yeni kasa ve kordon seçenekleri sunulacak. Tek mikrofon saat üstünde yer alıyor.

Apple Watch Series 3, iki farklı versiyonla raflardaki yerini alacak. Farklı kayışlarda olacak. Hücresel bağlantılı model için 399 dolar ödemek gerekecek
Apple Watch Series 3, 15 Eylül’de ön siparişe çıkacak ve 22 Eylül’de satışa sunulacak. 15 Eylül'de siparişler alınacak.

Tim Cook tekrar sahnede. Apple etkinliğinde sıra Apple TV’ye geldi.

Apple TV 4K duyuruldu!

Şimidiye kadarki en kaliteli görüntüyü sunacak. Sinematik kalitede. Apple TV 4K’yı Eddy Cue anlatıyor. Cue, yeni Apple TV 4K HDR görüntü desteğine sahip olmasına vurgu yapıyor. HDR kaliteyi destekliyor.

Haberin Devamı

Yeni Apple TV, A10X işlemci taşıyor. iPad Pro'da da var. aynı işlemci. Cihaz kutusundan yeni tvOS sürümüyle çıkacak. Apple 4K filmleri HD filmlerle aynı fiyatlarla sunacak. Daha önce satın alınan içerikler otomatik olarak 4K HDR’a yükseltilecek. Netflix ve Amazon'la birlikte çalışıyoruz. İstediğiniz film ve TV şovlarını her an izleyebileceksiniz. 7 ülkeye daha açılacak.

Canlı spor sunacağız. Takımınıızn ESPN'den maçlarını izleyebileceksiniz. 4K özellikli foto ve müzikleri istediğiniz anda paylaşabilirsiniz. Binlerce oyun seçeneğimiz var.

Yeni Apple TV, beraberinde yeni oyunlar getiriyor. Bu oyunlardan bazıları sahnede thatgamecompany CEO’su Jenova Chen tarafından tanıtılıyor. Chen, " Bu oyunlar bizleri bir araya getiren bir ortam."

Apple TV 4K’nın 32 GB versiyonu 179 dolar, 64 GB versiyonu ise 199 dolar karşılığında satılacak. Apple TV 4K 22 Eylül’de raflarda olacak. 15 Eylül'den itibaren sipariş verilebilecek

Sahnede yeniden Tim Cook var. Cook, iPhone hakkında konuşuyor. Cook, "Gerçekten kaç tane iPhone'un insanların ellerinde

Haberin Devamı

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu!

Ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor.

Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7’den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı. GPU 3 boyutlu uygulamalarla uyumlu.

Kameralar en önemli kısım. iPhone 8’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera bulunuyor. iPhone 8 Plus’ta ise arka kamera sayısı ikiye çıkıyor. Derin pikseller dikakt çekiyor.

iPhone 8 Plus, “Portrait Lightning” adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. İstediğini ışıklandırma efektini kullanabileceksiniz. Bu arada fotoğrafların üzerinde hiç oynanmadı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydı yapılabilecek. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, şirket tarafından tasarlanan video kodlayıcısıyla daha hızlı çerçeve oranları vadediyor. Apple iPhone 8 Plus ile artırılmış gerçeklik sahasına da giriş yapıyor. Her bir iPhone AR için ayarlandı.

Haberin Devamı

Gerçekten artırılmış gerçeklik için hazırlanan ilk iPhone, hatta ilk akıllı telefon. Gerçek zamanlı bilgi ve istatistikleri

AR örneği geliyor. Atli Mar aramızda. Oyunda oyuncular online olarak ve gerçek zamanlı savaşabiliyor
Directive Games’ten Atli Mar, sahnede artırılmış gerçeklik oyunları hakkında bilgi veriyor. Oyuncular her bir açıdan detayları görebiliyor. Tüm ortam tek bir ekrana yansıtabiliyor.

Gelecek kablosuza doğru gidiyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ise kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus özelliklerine hızlı bakış:

Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone Xi tanıttı (İşte özellikleri ve fiyatları)

iPhone 8 699 dolar, iPhone 8 Plus ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Telefonlar 22 Eylül’de satışa sunulacak.

iPhone X resmen duyuruldu

Phil Schiller sahnede iPhone X’i anlatıyor. Apple X’i doğrudan 10 şeklinde okumayı tercih ediyor. Paslanmaz çelik kasa. Suya karşı dayanıklı ve iki rengi var.

iPhone X, 2436 x 1125 piksel çözünürlüklü 5.8 inç ekrana sahip. Super Retina ekran var.

iPhone X, OLED ekran teknolojisinin kullanıldığı ilk iPhone. Telefon hem Dolby Vision hem de HDR desteğine sahip. Ele çok rahat oturan bir tasarım. Ekran çok yüksek hassasiyete sahip. Yepyeni bir deneyim sunacak.

Ekrana dokunduğunuzda hemen uyanıyor. Ana sayfa düğmesi yok.

Siri ile etkileşime girmek için telefonun yanındaki güç butonuna dokunmak gerekiyor. Siri için bir anasayfa düğmesi var. Yüz tarama da var. Yani Face ID. Akıllı telefonun kilidini bu şekilde açacaksınız.

iPhone X’in önündeki küçük alan yakından bakış.

iPhone X, A11 Bionic neural engine adını taşıyan bir işlemci barındırıyor. Makine öğrenme oluşturuldu telefonda. Nöral motor, makine öğrenme algoritmalarını içeren bir donanım
Face ID; yüzdeki değişimleri algılayıp uyum sağlayabiliyor. Fotoğrafla sistemi kandırmak ise mümkün değil. Face ID, Apple Pay ile yapılacak ödemelerde doğrulama yöntemi olarak da kullanılabilecek. Oldukça hızlı, sezgisel ve basit.

Yüz takibi teknolojisi, beraberinde Animoji adını taşıyan hareketli emojileri de getiriyor.

Tek hareketle ana ekrana dönülebiliyor.

iPhone X, artırılmış gerçeklik ile Snapchat kullanıcılarına yeni ve etkileyici filtreler sunacak.

Emojiler yüz hatlarıyla eşlenebiliyor. Apple’dan Craig Federighi, hareketli emojileri yani Animoji’yi anlatıyor.

İnsanlık mimiklerini ve el yüz hareketlerini nasıl kullanıyor diyorsanız telefonda bu şekilde.

iPhone X’un arkasında dikey olarak yerleştirilmiş iki adet 12 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamera kurulumuna Quad-LED True Tone flaş eşlik ediyor. Çift optik görüntü stabilazyonu var.

Düşük ışıkta çok güzel fotoğraflar çekebiliyor. Portre modu harika.

iPhone X, ön kamerada da portre modu ve Portrait Lightning özelliğini sunuyor.

Batarya ömrü ne durumda. iPhone X, iPhone 7’ye kıyasla 2 saat daha uzun pil ömrü vadediyor. Telefon, kablosuz olarak şarj edilebiliyor.Bütün ürünler tek noktadan kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

Apple kablosuz şarj özelliğine sahip tüm cihazları için AirPower isimli bir şarj ünitesini de duyurdu.

iPhone X'in teknik özellikleri üstteki gibi.

iPhone X, 64 ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçenekle gelecek. 64 GB depolama alanına sahip model için 999 dolar ödemek gerekecek.

iPhone X, 27 Ekim’de ön satışa çıkacak. Telefon, 3 Kasım’da raflardaki yerini alacak.+

Tim Cook, "Apple’da muhteşem şeyler oluşturmak için sıkı çalışıyoruz. Umarım bugün tanıttıklarımızı beğenmişsinizdir."

Tim Cook, "Steve’in bugün tanıttıklarımızdan dolayı gurur duyacağını düşünüyorum."

Etkinliğin sonuna gelindi. Tanıtılan ürünlerin tüm detaylarına milliyet.com.tr'den ulaşabilirsiniz.