Teknoloji iPhone Artık Apple’ın Markası Değil

iPhone Artık Apple’ın Markası Değil

04.05.2016 - 14:57 | Son Güncellenme:

Apple ile adını bile duymadığınız Çinli bir bir firma arasında uzun zamandır süren bir mahkeme var ve durum Silicon Valley’in yıldızı için iyiye gitmiyor.

iPhone Artık Apple’ın Markası Değil

Pekin merkezli Xintong Tiandi Technology, Apple ile olan davasını kazandı ve Apple böylece iPhone isim hakkını Çin’de kaybetti. Xintong Tiandi Technology ” IPHONE” markası altında “el çantaları, telefon kılıfları” ve daha bir çok şey üretiyor.

Haberin Devamı
IPHONE Markası Tartışması Yeni Değil

İsim hakkı tartışması 2012’de şirketin iPhone markası altında özel haklar kazanması ile başladı. Çinin isim tescil kurumu ve Pekin bölgesel mahkemesi daha önce teknoloji devinin böyle bir hakkı olmadığını kabul ederek Apple’ı geri çevirmişti. 31 Mart’ta ise Beijing Municipal High People’s Court tekrar yapılan başvuruyu reddetti. Böylelikle Xintong Tiandi Technology hala ürünlerini IPHONE markası altında satmaya devam ediyor.

Şirket IPHONE markası için isim başvurusunu 2002 yılında yapmıştı. Ancak 2013 yılına kadar 9. Sınıf: Elektrikli ve Bilimsel Aparatlar dosyası altında bekledi. Başvurudan 5 yıl sonra yani 2007’de Amerika’da ilk iPhone’u çıkardı. Bu esnada ise Xintong Tiandi aynı marka adı için başvuruda bulundu ve 2010 yılında bu başvuru 18. Sınıf: Deri Ürünleri dosyası altında kabul edildi.

Haberin Devamı
İlginizi Çekebilir: iPhone 7, Bu Kez Şaşırtacak! Başka Firmalarında Başı Dertte

Geçtiğimiz sene Michael Jordan’da Çinde bir isim hakkı davasını kaybetmişti ve Nike Air‘in simgesi haline gelmiş uçan adam logosu Çinli Qiaodan markası tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Bunun dışında yeni kurulan bölgesel spor giyimleri firması Uncle Martian 1999 yılında kurulan Baltimore merkezli şirket Under Armour’un logosunu kullanıyor ve iki firma arasında süren bir dava mevcut.

Apple Refurbished ürünlere Hindistan Hükumetinden Ret!