Apple iPhone, batan teknedeki yolcuların hayatını kurtardı

iPhone, batan teknedeki yolcuların hayatını kurtardı

16.12.2018 - 11:26 | Son Güncellenme:

iPhone, Japonya seyahati sırasında tekneleri batan grubun hayatını kurtardı. iPhone'un suya dayanıklılığı sayesinde yetkililere ulaşmayı başaran bir kişi, sahil güvenlik onları kurtarırken video çekmeyi de unutmadı.

iPhone, batan teknedeki yolcuların hayatını kurtardı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sık sık Apple Watch'un insanların hayatlarını kurtaran hikayelerini duyduk. Ancak bu sefer birilerinin hayat kurtaran şey bir iPhone. Japonya'ya seyahat ederken, Rachel Neal ve arkadaşları Okinawa kıyılarından bir adayı ziyaret etmek için tekne kiraladı. Ancak, tekne su nedeniyle paramparça olduğunda Neal ve arkadaşları tekneden atlamak zorunda kaldı.

Neal, The Today Show'a yanında her zaman bir acil durum çantası taşıdığını belirtti. O çantada iPhone'lar da vardı. Yardım çağırmak için telefonları çantadan çıkardı. Erkek arkadaşının telefonu su geçirdiği için çalışmaz haldeydi ancak kendi iPhone’u suya dayanıklı olduğu için çalışıyordu.

Daha sonra iPhone'u acil servis çağırmak için kullandı. Japon sahil güvenlik görevlileri, onu ve arkadaşlarını yaklaşık 90 dakika sonra kurtarmaya geldi.

Haberin Devamı

Neal ve arkadaşları, sahil güvenlik onları kurtarırken video çekmeyi de unutmadı. Apple CEO’su Tim Cook, olay sonrası "İyi olduğunuza çok sevindik" şeklinde tweet attı.

Neal'ın hangi iPhone modelini belli değil. Ancak “suya dayanıklı” olduğu iPhone 7 veya daha yeni bir model olabilire. iPhone 7, suya dayanıklı ilk iPhone ve IP67 ile 30 metreye kadar 1 saat suda çalışabilir.