Teknoloji iPhone pilleri son dönemde neden sürekli patlıyor?

iPhone pilleri son dönemde neden sürekli patlıyor?

15.01.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

Apple’ın pil fiyatlarında yaptığı indirim sonrasında Apple mağazalarındaki yoğunluk arttı. Ardından sebebi bilinmeyen bir şekilde Apple mağazalarında yaşanan ikinci kez bir iPhone bataryasının patladığı haberi geldi. Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama gelmese de, iPhone bataryalarının patlama nedeni bulunmuş olabilir.

iPhone pilleri son dönemde neden sürekli patlıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta iPhone pillerinin patladığı Zürih, İsviçre ve Valencia’daki Apple Store’larla ilgili haberleri paylaşmıştık. Patlamalar sonucunda yoğun duman ve alevler mağazaları kaplamıştı ve birkaç çalışan hastaneye kaldırılmıtı. Apple ise bu olaylarla ilgili hala bir açıklamada bulunmadı. Pillerin patlama sebebiyle ilgili akla gelen ilk ihtimal ise Samsung’un Galaxy Note 7’nin patlamalarının açıklaması olan pil sorunu oldu.

Apple’ın iPhone’ların kendi kendini kapatması sorununun önüne geçmek için iPhone’ları bilerek yavaşlattığı açıklaması üzerine kullanıcılardan tepki gelmişti ve Apple iPhone pillerinin değişimi için teşvik amaçlı bir indirime gitmişti. Bu durumdan sonra Apple mağazalarında pil değişimi konusunda görülmemiş bir yoğunluk yaşandı.

Haberin Devamı

Apple ile hiçbir bağlantısı olmayan fakat bu konularda araştırmalar yapan Andrew Phan adındaki bir kişi dört adet iPhone 6 üzerinde pil değiştirme testi yaptı ve iPhone’lardan biri patladı. Phan’a göre piller yapışkan bir şeritle yerinde tutuluyor. iPhone pilini yapışkan şeritten çıkarmaya çalışırken şerit bükülmüş ve kısa devre meydana getirmiş ve telefondan dumanlar gelmeye başlamış. Phan ise pili hızlıca telefondan çıkartıp suyun içerisine atarak patlamayı önlemiş.

Apple, meydana gelen patlamalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadığından dolayı şu anda telefonların patlamasına sebep olan tek ihtimal bu gibi duruyor. Eğer sebep buysa, Andrew Phan yüzde 99 bu olduğunu söylüyor, belki de Genius Bar’da çalışanların pil değişimi sırasında daha dikkatli davranması iPhone’ların patlamasına engel olabilir.