Apple iPhone X fotoğraf konusunda 17 bin TL'lik Sony A7R III ile karşılaştırıldı

iPhone X fotoğraf konusunda 17 bin TL'lik Sony A7R III ile karşılaştırıldı

23.01.2018 - 15:07 | Son Güncellenme:

Apple'ın 6 bin TL'lik iPhone X modeli 17 bin TL'lik Sony A7R III ile karşılaştırıldı. Peki fotoğraf konusunda kim daha daha üstün, karşılaştırman ın sonucu ne oldu?

iPhone X fotoğraf konusunda 17 bin TLlik Sony A7R III ile karşılaştırıldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Her yeni nesil cihazla birlikte akıllı telefon fotoğrafçılığı geliştiriliyor ve bugünlerde bazı yayınların iPhone'la çekildiğini görmek olağandışı değil. Yine de, bir iPhone sensörünün özel bir kameraya nasıl kafa tutabileceği, bunun sadece bir tıklama olup olmadığı, mobil fotoğrafçılığın nereye gittiğine dair pek çok konuda şüpheler var

Bir yönetmen ve video yapımcısı olan Tristan Pope, akıllı telefon fotoğrafçılığının hangi seviyeye ulaştığını göstermek için iPhone X ile Sony A7R III’ü karşılaştırdı. Sony'nin değiştirilebilir lensli üçüncü nesil kamerası, 42 megapiksel sensörü, hızlı odaklaması ve düşük ışık seviyesi performansıyla öne çıkıyor. Ancak Pope, iPhone X'in Sony'e ayak uydurabileceğini savunuyor.

Haberin Devamı

On beş dakikalık videoda, Sony ve iPhone'dan yan yana görüntüler gösteriliyor ve sonuç sizi şaşırtabilir. Birkaç aksesuarla - bazı LED aydınlatma gibi - hem kamera hem de akıllı telefon şüphesiz etkileyici portreler sunabiliyor.

Akıllı telefonun, ayrıcalıklı, üst düzey bir kamera ile rekabet edebileceği fikri etkileyiciyken, karşılaştırma tek başına kullanımda oldukça sınırlı. Sonuçta, Sony A7R III cihazınız varsa, iPhone X yerine bunu kullanacaksınız. Pope'nin gösterdiği uygulama daha kullanışlı.

Pope, Focos adlı uygulamayı kullanıyor. Bu, iPhone X veya diğer iPhone'ların ikili kameraların elde ettiği sahne haritalandırma verilerine ulaşabiliyor. Bu, bokehin boyutunu veya şeklini, çerçeve içerisinde nerede başladığını ve daha fazlasını içerir. Uygulamayla arka plan bulanıklığının seviyesini ve fazlasını düzenleyebilirsiniz.

Pope'a göre iPhone X'in çektiği kareler sosyal medyada paylaşmak için oldukça kaliteli. Ancak fotoğraflara yakınlaşınca bulanıklaşıyor. O yüzden bu alanda Sony'nin yerini alması mümkün değil. Yine de iPhone X'in Sony A7R III karşısında iyi performans gösterdiği söylenebilir.