Teknoloji iPod’un yaratıcısı yeni bir mekanik saat tasarladı

iPod’un yaratıcısı yeni bir mekanik saat tasarladı

16.01.2018 - 09:52 | Son Güncellenme:

iPod’un yaratıcısı ve Nest'in kurucusu olan Tony Fadell’in tasarladığı yeni saat Ressence Type 2 e-Crown, şu ana kadar gördüklerimizden çok farklı.

iPod’un yaratıcısı yeni bir mekanik saat tasarladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ressence'in yeni saati, kullanıcının camı hafifçe vurarak ayarlamasını sağlamak için en yeni teknolojiyi mekanik bir saatle birleştirdi. Saat, kullanıcıların zaman dilimini ayarlamasına ve saat dilimlerini saatin camına dokunarak değiştirmesine olanak tanıyor.

En yeni konsepti ile Type 2 e-Crown, tasarımcı Tony Fadell tarafından tasarlandı ve kablosuz olarak bir telefona bağlandı. Bu bağlantı sayesinde saat, iki farklı zaman dilimine ayarlanabilir ve durduktan hemen sonra doğru zamana ayarlanabileceği anlamına geliyor. Yani saat aylarca dursa bile, çalıştığı anda kendisini doğru saate ayarlayabiliyor.

iPod’un yaratıcısı yeni bir mekanik saat tasarladı

E-Crown’un teknolojisi Ressence'in özel ROCS modülü ile geleneksel mekanik saatlerin birleşimiyle oluşuyor. Ayrıca saatin, hem bilek kısmının hem de kadranın arkasında gizli olan güneş panelleri ile pil ömrü güçlendirilmiş.

Haberin Devamı

Type 2 e-Crown, Ressence'ın Jaeger LeCoultre ve Tag Heuer gibi büyük saat markaların saatlerinin sergileneceği Cenevre, SIHH 2018'deki fuarda resmi olarak tanıtılacak. Henüz bir konsept modeli olduğu için fiyat etiketi hala belli değil.