Dünya ‘IQ testi şakaydı’

‘IQ testi şakaydı’

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın IQ seviyesiyle ilgili açıklamasını, “Başkan, Dışişleri Bakanı’nın oldukça zeki olmadığını asla ima etmedi.

‘IQ testi şakaydı’

Başkan sadece bir şaka yaptı, bundan fazlası değil” sözleriyle savundu. Sözcü Sanders, Trump’ın Forbes dergisine verdiği bir mülakatta, Tillerson’ın kendisi hakkında “moron” dediği iddialarına cevaben, “Bunun yalan haber olduğunu düşünüyorum. Ancak eğer dediyse bir IQ testi yapmamız gerekecek. O zaman kimin kazanacağını görürsünüz.” şeklindeki açıklamasını yorumladı. Konuyla ilgili sorulara “sadece şakaydı” diye cevap veren Sanders, “Başkan’ın Tillerson’a güveni yüzde 100’dür” dedi.
Öte yandan IQ testi haberleri üzerine Trump’a dünyanın en prestijli IQ testini yapan Mensa’dan teklif geldi. Kendisini “yüksek IQ’lu kişilerin topluluğu” olarak tanımlayan Mensa, hem Trump’a hem de Tillerson’a IQ testi uygulamayı teklif etti. Grubun iletişim direktörü Charles Brown, “Amerikan Mensa, Başkan Trump ve Bakan Tillerson’a testi uygulamaktan memnuniyet duyar” ifadelerini kullandı. Teklife Trump ve Tillerson’dan bir yanıt gelmedi.

Haberin Devamı