Dünya Irak 7.3 ’le sallandı

Irak 7.3 ’le sallandı

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem altı ülkede hissedildi. Depremin çok şiddetli hissedildiği Irak’ta en az 4, İran’da ise 6 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi

Irak 7.3 ’le sallandı

Irak’ın Süleymaniye kentinde dün akşam 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Süleymaniye’de çok büyük hasar yaratan deprem, komşu beş ülkede de hissedildi. Irak ve İran’da en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Akmerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre dün saat 21.18’de merkez üssü Irak’ın Süleymaniye kentinde Richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Irak 7.3 ’le sallandı

‘Büyük yıkıma yol açtı’

İlk bilgilere göre Süleymaniye’ye bağlı köylerde büyük yıkıma sebep olan deprem, Türkiye’nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt, ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedildi. Irak’ın genelinde 4 kişinin öldüğü çok sayıda yaralı olduğu açıklandı. İran’da da 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın da yaralandığı bildirildi.

Irak’ta depremin bilançosuna dair herhangi bir resmi çaıklama yapılmazken, İran devlet televizyonu en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin merkez üssünü Süleymaniye’nin sınırında bulunan İran olarak açıkladı. Kandilli’ye göre deprem yerin 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Irak 7.3 ’le sallandı

Güneydoğu sokakta!

Irak’ın genelinde şiddetle hissedilen deprem, Türkiye’nin de Doğu ve Güneydoğu illerinde de hissedildi. Van, Hakkari merkez ile ilçeleri Şemdinli, Yüksekova, Çukurca’nın yanı sıra Şırnak, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır il merkezleri ile bağlı ilçelerinde de vatandaşların bir bölümü korku ve panikle sokaklara çıktı. Depremin bu bölgelerde herhangi bir yıkıma yolaçıp açmadığı ile ilgili yetkililer çalışma başlattı.

‘Yardım için harekete geçildi’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye gibi insani yardımlar için harekete geçmiş durumda. Büyük geçmiş olsun” dedi.