Dünya Irak ordusu DAEŞ’i iki cephede vurdu

Irak ordusu DAEŞ’i iki cephede vurdu

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’un batısını kontrolünde tutan DAEŞ’e karşı operasyonlarını sürdüren Bağdat birlikleri, dün bölgede ilk kez bir yerleşim birimini örgütün elinden aldı.

Irak ordusu DAEŞ’i iki cephede vurdu

Musul’da savunmaya geçen DAEŞ’in elinden Musul Havaalanını tamamen alan ordu, Suriye’de ise ilk kez DAEŞ karşıtı hava saldırısı düzenledi. Irak ordusunun kentin batısındaki ilk toprak kazanımını elde ettiği Mamun mahallesinde yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Irak Başbakanı Haydar el Abadi, savaş uçaklarının Suriye’de DAEŞ mevzilerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Saldırıların Irak sınırları içindeki Hosaiba ve Suriye içindeki Ebu Kemal kasabalarına yönelik olduğu belirtildi. Reuters ajansına konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığı’na yakın bir kaynak, hava saldırılarının Şam ile koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini belirtti. Abadi, hava saldırıları sonrası “Evlatlarımızı ve vatandaşlarımızı öldürmeye çalışan terörizme karşı nerede olursa olsun savaşmaya hazırız” dedi. Abadi, harekât sırasında sivillerin zarar görmemesine öncelik verdiklerini belirterek, DAEŞ’a katılanlara bir kez daha silah bırakma çağrısında bulundu.

Irak ordusu, 17 Ekim 2016’da başlatılan Musul harekâtında 24 Ocak itibarıyla kentin doğu bölgesinin tamamının DAEŞ’ten temizlemişti. Kentin doğusunu görece kolay şekilde ele geçiren Irak ordusunun, dar sokakları ve nüfusun belirli bölgelere toplandığı kalabalık semtleriyle bilinen Musul’un batısında daha çetin bir direnişle karşılaşacağı belirtiliyor.