Ankara İran Büyükelçiliği Önünde Halep Protestosu

İran Büyükelçiliği Önünde Halep Protestosu

15.12.2016 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

İran Büyükelçiliği Önünde Halep Protestosu

Suriye’nin Halep kentinde yaşanan sivillere yönelik saldırılar, İran’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İHH İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen ve Özgürder üyesi bir grup tarafından protesto edildi.
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, İHH İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen ve Özgürder üyesi bir grup, Halep’te sağlanan ateşkesin İran destekli Şii milisler ve Esed’e bağlı rejim güçleri tarafından bozulmasını protesto etti. İran’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan grup, sık sık “Katil Esed işbirlikçi İran”, “Katil İran Suriye’den defol”, “Suriye halkı yalnız değildir”, “Kerbela’da Yezid, Suriye’de İran” ve “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Serkan Codal, bir ülke ve bir halkın suskun şahitlikler eşliğinde soykırıma tabi tutulduğunu belirterek, “21. yüzyılda ulaşım ve iletişim imkanlarının en gelişmiş halini aldığı zamanda kuşatma altına alınarak insanların açlıkla nasıl katledildiklerine şahit olduk. Açlığın ve ölümlerin kol gezdiği bölgelere karşın BM yetkililerinin ‘Suriye’de kuşatma altında olan yerlere yardım götüremiyoruz’ açıklamaları esasında emperyalist düşüncenin mazlum toplumlara verdiği değerin bir yansımasıdır. Suriye’de Esed rejimi başta olmak üzere PKK, PYD, IŞİD, Hizbullah gibi terör örgütlerine her türden silahı kolayca ulaştırabilenlerin söz konusu mazlum halk olduğunda yiyecek ve ilaç yardımlarını ulaştırmamaları maalesef trajikomik bir durumdur” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağılarak, Rusya’nın Suriye politikalarını protesto etmek için Rusya Büyükelçiliğine geçti.