İstanbul “İran'da Türkçe Film Üstüne” Keyifli Bir Söyleşi

“İran'da Türkçe Film Üstüne” Keyifli Bir Söyleşi

11.12.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

“İranda Türkçe Film Üstüne” Keyifli Bir Söyleşi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Tebriz, Erdebil ve Urmiye çevresinde yaşayan Türk sinemacılar tarafından bölgede yapılan filmleri ve yönetmenleri tanıtmak üzere 7-11 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlediği “İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri” kapsamında İranlı ünlü yönetmen Riza Siami, sinema yazarı İhsan Kabil, akademisyen-yazar Kamil Engin ve sinema yazarı Rıza Oylum, “İran’da Türkçe Film Üstüne” keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle Tebriz, Erdebil ve Urmiye çevresinde yaşayan Türk sinemacılar tarafından bölgede yapılan filmleri ve yönetmenleri tanıtmak üzere Beyoğlu Yeşilçam Sineması’nda düzenlediği “İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri” 11 Eylül Salı günü sona eriyor.
Etkinlikte, bölge yönetmenlerinin çektiği kısa ve uzun metraj kurgu film ve belgesellerin gösterimi yapıldı; yönetmen söyleşileri ve bölgedeki sinema üretimi hakkında söyleşiler ile Tebriz, Erdebil ve Urmiye şehirlerini kapsayan fotoğraf sergisi düzenlendi.
İran Sineması’ndan 5 günde 21 Türkçe film gösterimi
8 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen film gösterimlerinin ardından Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, İranlı ünlü yönetmen Riza Siami, sinema yazarı İhsan Kabil, akademisyen-yazar Kamil Engin ve sinema yazarı Rıza Oylum’un katılımlarıyla, “İran’da Türkçe Film Üstüne” keyifli bir söyleşi de düzenlendi. Söyleşiye sinemaseverler de büyük ilgi gösterdi.
5 günde 21 Türkçe filmin gösterildiği “İran Sineması’ndan Türkçe Film Günleri” kapanışını 11 Eylül Salı günü saat 11.00’de yönetmenliğini Asghar Yousefinejad’in yaptığı Ev adlı filmi ile yapacak.