Dünya İran'dan Suudi Arabistan'a zeytin dalı

İran'dan Suudi Arabistan'a zeytin dalı

18.07.2017 - 12:53 | Son Güncellenme:

Tahran yönetimi, Ortadoğu'daki en büyük rakibi için "Yemen'de, Suriye'de hemfikir olmasak da krizlere son vermek için birlikte çalışabiliriz. Birbirimizle savaşmak zorunda değiliz, savaşmamız gerekmiyor. Ortadoğu'da birbirimizi dışlamamız gerekmiyor" açıklamasını yaptı.

İrandan Suudi Arabistana zeytin dalı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, New York'ta katıldığı bir toplantıda Suudi Arabistan'a zeytin dalı uzattı.

Haberin Devamı

İran'ın bölgedeki en büyük rakibi Suudi Arabistan'la yaşanan gerginliği değerlendiren Zarif, "Birbirimizle savaşmak zorunda değiliz, savaşmamız gerekmiyor. Ortadoğu'da birbirimizi dışlamamız gerekmiyor" dedi.

Yemen'deki savaşın İran ve Suudi Arabistan arasında doğrudan bir çatışmanın fitilini ateşlememesi temennisinde bulunan Zarif, "Yemen'de, Suriye'de hemfikir olmasak da krizlere son vermek için birlikte çalışabiliriz" diye konuştu.

Üç yıldır iç savaşın sürdüğü Yemen'de ise, İran'ın desteklediği Husiler Suudi Arabistan'daki Yemenli işçileri kendi saflarına katılmaya çağırdı. Çağrının hedefinde, vergilerini ödeyemeyen işçiler var.

Resmi açıklamada, "Suudi Arabistan'da yeni vergi sisteminin yükümlülüklerini yerine getiremeyen Yemenli işçileri kışlalarımıza davet ediyoruz" denildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan geçen mayıs ayında, özel sektörde çalışan göçmen işçilerden yıllık vergi alınması yönündeki kararın temmuz ayında uygulamaya konulacağını duyurmuştu.