Siyaset İran ile yakın diyalog

İran ile yakın diyalog

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’e iki ülke arasındaki ilişkileri, “daha ileri seviyeye taşımayı arzuladığını” ifade etti. Zarif de aynı iradeyi taşıdıklarını söyledi.

İran ile yakın diyalog

Yurtdışından İran’a dönüşünde Türkiye’ye gayri resmi ziyarette bulunan Zarif, dün Başbakan Yıldırım tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, İran ile köklü ilişkilere dikkat çekerek, “İkili işbirliğimizin geliştirilmesi konusunun Hükümet programında yer aldığını” da söyledi.

Yıldırım, nisanda cumhurbaşkanlarının eşbaşkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Üçüncü Toplantısı’nda somut adımlar atılması kararını anımsattı. Yıldırım, bu bağlamda “enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini Türkiye’nin daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladığını” kaydetti. Zarif de İran olarak Türkiye ile yakın siyasi diyalogu sürdürme ve her alandaki ilişkilerimizi geliştirme konusunda kendilerinin de aynı iradeyi paylaştıklarını belirtti.

Görüşmede, ikili konuların yanı sıra Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler de ele alındığı ifade edildi.

Zarif, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştü. Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.