Gündem Irkçı taraftar aktivist çıktı

Irkçı taraftar aktivist çıktı

24.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris metrosunda ırkçı sloganlar atan İngiliz taraftarlardan Richard Barklie’ın eski bir polis ve insan hakları örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı

Irkçı taraftar aktivist çıktı


Geçtiğimiz hafta Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan bir metro istasyonunda, siyahi bir yolcunun trene binmesine engel olurken kameraya yakalanan kişilerden birisinin “Dünya İnsan Hakları Forumu” yöneticisi olduğu tespit edildi. Aynı zamanda eski bir polis memuru olduğu belirlenen Richard Barklie, ‘Olayın içinde bulunduğu için özür dilediğini ancak kesinlikle ırkçı birisi olmadığını’ ifade etti. Hiçbir Chelsea taraftar grubuna mensup olmadığını söyleyen Barklie, ırkçı slogana katıldığı iddialarını ise reddetti.

Ömür boyu yasak
Çalıştığı İnsan Hakları Forumu’nun diğer yöneticileri, Barklie’nin ifadelerini destekledi. Onun bugüne kadar onlarca insan hakları programına katıldığını savunan yöneticiler kesinlikle bir yanlış anlaşılma olduğunu öne sürdü. İngiliz polisinden bir sözcü ise, ülke dışında gerçekleşen olaylar hakkında yapılan suçlamalardan dolayı kimseyi tutuklayamacaklarını, ancak kulüpten yapılan açıklamaya göre belgelerle olaya dahil olduğu saptanan herkesin ömür boyu maçlara seyirci olarak katılmaktan men edileceğini açıkladı.