Cadde ‘Irkçılığa tanık oldum’

‘Irkçılığa tanık oldum’

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Irkçılığa tanık oldum’

Almanya’da, Mesut Özil gibi ırkçılığa tanık olduğunu söyleyen Sibel Kekilli, “Türkiye kökenli olduğumdan dolayı oyunculukta eşit şansa sahip değiliz. İnsanların gruplandırılmasının son bulması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Sibel Kekilli, Türk asıllı olduğu için maruz kaldığı ırkçı saldırılar nedeniyle Almanya A Milli Takımı’nı bırakan Mesut Özil’e destek verdi. Almanya’da mesleğini sürdüren oyuncu, Die Welt gazetesine konuştu.

Futbolcu gibi ırkçılığa uğradığını söyleyen Kekilli, “Türkiye kökenli olduğumdan dolayı, oyunculukta eşit şansa sahip değiliz. İnsanların gruplandırılmasının son bulması gerekiyor” dedi. Uluslararası yapımlarda da rol alan oyuncu, “Çocukluğumdan itibaren ırkçılığa tanık oldum. Türk olmam nedeniyle daha az ve daha farklı roller aldığımdan eminim” diye konuştu.

Başrol geri alındı

Kekilli, kendisinden beklenenin, bir Türk’ü oynadığı roller olduğunu ve aksi durumda medya yöneticilerinin rahatsızlık duyduklarını belirtti. Oyuncu, bir yönetmenin kendisine verilen başrolü, geri çektiği bir durumla karşılaştığını da ifade etti. Kekilli son olarak, “Türkler için fazla Alman, Almanlar için ise yeteri kadar Alman değilim” diyerek insanların sistematik şekilde gruplandırılmasının artık bir son bulmasını dilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kekilli, göçmen kökenli kişilerin oyuncu olarak eşit şansa sahip olmadığını belirterek “Aynı oranda iyi olmanız kesinlikle yetmiyor” dedi.