Geri Dön

İrmik köftesi tarifi

İrmiğin en çıtır halini tatmak istiyorsanız, irmik köftesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Pratik yapımıyla anında hazırlanan irmik köftesini, içi dolu nefis kıymalı harcıyla çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Peki, irmik köftesi nasıl yapılır?

İrmik köftesi tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamur için;
-500 gr irmik
-125 gr eritilmiş tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı su

İç harcı için;
-250 gr kıyma
-3 soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı yenibahar
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 çorba kaşığı kuşüzümü
-2 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak için;
-1 su bardağı sıvıyağ

İrmik Köftesi Nasıl Yapılır?

-Tereyağı, irmik, tuz ve suyu derin bir kaba alıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.

-Üzerini bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin.

-İç harcı için, soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.

-2 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp soğanı ilave edin. İyice kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.

-Sırasıyla karabiber, yenibahar, kırmızı pul biber ve kuşüzümünü ilave ederek iyice kavurun.

-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.

-Bir çorba kaşığı kıyma ekleyip iki ucunu elinizi suya batırarak birleştirin.

-Her bir köfteyi mekik şeklinde kapatıp bir tepsiye yan yana dizin.

-Sıvıyağı tavada ısıtın. Köfteleri çevirerek kızartın.

-Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber