Geri Dön

İrmik topları tarifi

Lokum gibi yumuşacık, pratik, hafif ve süslü irmik topları tarifi...

İrmik topları tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 bardak süt
7 kaşık irmik
5 kaşık şeker
1 paket krem şanti
Hindistan cevizi

İrmik Topları Nasıl Yapılır?

Süt, irmik ve şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip karıştırın.

Tamamen soğuduğunda elinizi hafif ıslatarak toplar yaparak hindistan cevizine bulayın.

Buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber