Gündem İrmikli tatlılar nasıl yapılır?

İrmikli tatlılar nasıl yapılır?

30.04.2018 - 12:16 | Son Güncellenme:

İrmik hemen hemen herkesin sevdiği ve vazgeçemediği bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. İrmik ile yapılan birçok tatlı mevcuttur. Hatta bazı tariflerde irmik ile yapılan poğaça ve böreklere bile rastlanabilmektedir. İşte herkesin severek yiyeceği irmik tatlısı tarifi.

İrmikli tatlılar nasıl yapılır

Verilen bu güzel nimetten sonuna kadar yararlanıp yaratıcı tariflerle sofralarınızı süsleyin.

Haberin Devamı

İrmik ve sütün vazgeçilmez birlikteliği

İrmik ve süt kullanılarak çeşitli tatlılar yapılmaktadır. Bu tatlıların en bilineni ise sütlü irmik helvası olarak karşımıza çıkmaktadır. Sütlü irmik helvası herkes tarafından sevilen ve beğenilen bir lezzettir. Un ile yapılan helvanın aksine yapımı oldukça kolaydır ve yine un helvasının aksine kısa bir kavurma işleminin ardından sunuma hazır hale gelmektedir. Sütlü irmik helvasına eklenecek fıstık da damak zevkine uyanlar için oldukça güzel bir tercih olacaktır.

Bunun dışında süt ve irmik ile sütlü irmik tatlısı da yapılmaktadır. Bu tatlının sütlü irmik helvasından farkı kavurma işlemi içermemesidir. Bu nedenle fazla yağ kullanılmasına gerek olmadığı için sütlü irmik helvasına göre oldukça hafif bir tatlı olduğu söylenilebilir.

Haberin Devamı

Sütlü irmik tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir?

· Sütlü irmik helvası için oldukça basit malzemeler gereklidir.

· Bir su bardağı kadar irmik

· Bir kg. süt

· 3/4 su bardağı oranında toz şeker

· 1 paket vanilya

· (Kıvam alması için) bir kaşık tereyağı

· (Üstünü süslemek için) hindistan cevizi, tarçın

Sütlü irmik tatlısı yapımı

Bir kilo sütü, toz şekeri ve irmiği derin bir tencerede karıştırıp kaynatın. Kıvama gelmeye başladığında bir kaşık tereyağı, bir paket vanilyayı ekleyelim. Bu etapta dilerseniz tatlının içine de bir tutam hindistan cevizi koyabilirsiniz. Daha sonra karıştırıp iyice kıvam aldığında ocaktan indiriliniz. Karışımın yapışmaması için bir borcam bir miktar ıslatılarak ya da hafifçe yağlanarak hazır hale getirilir. Daha sonra ılıklaşan karışım bu kaba dökülür ve karışıma şekil verilir. Tercihe göre üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpilerek buzdolabında soğumaya bırakılır.