Siyaset İş birliği tıkanınca devreye liderler girdi

İş birliği tıkanınca devreye liderler girdi

11.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İş birliği tıkanınca devreye liderler girdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim iş birliği için devam eden çalışmaların “teknik düzeyde” tıkanması üzerine 8 Aralık Cumartesi günü bir araya geldikleri ancak bu görüşmeden de sonuç çıkmadığı öğrenildi. Görüşmede, iş birliği çalışmalarının teknik heyetlerce devam ettirilmesi ve bu hafta tamamlanması görüşü benimsendi.

Haberin Devamı

Bu hafta bitecek

İki parti arasında 13 Kasım’da başlayan iş birliği görüşmelerinin bir aya yakındır sürmesi ve sonuç alınamaması her iki partide de rahatsızlık yarattı. Son olarak genel merkezler dışında bir ofiste bir araya gelen liderlerin görüşmesinde, iş birliği yapılması muhtemel iller ve iş birliğinin şekli konusunda teknik çalışmanın bitirilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda, başta iş birliği arayışının tıkandığı Ankara ve Antalya olmak üzere bazı illerle ilgili değerlendirme yapıldığı, daha önce açıklanan bazı adayların iş birliğinin kapsamına göre, geri çekilmesi konusunun da liderler tarafından değerlendirildiği öne sürüldü.

Liderler, teknik çalışmaları yürüten Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Koray Aydın’dan detaylı çalışma yapmasını ve süreci son noktaya getirmesini istedi. Görüşmenin ardından pazar günü bir araya gelerek listeler üzerindeki hazırlıkları tamamlayan Salıcı ve Aydın, bu hafta içinde son şeklini verecekleri listeleri liderlerin görüşüne sunacak. Liderlerin yapacağı son değerlendirmenin ardından iş birliği kararının bu hafta kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Uzlaşı olması halinde liderler, iş birliği detaylarını duyuracakları bir açıklama yapacak.

Haberin Devamı

Öte yandan CHP MYK, bugün saat 11.00’de Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, iş birliği çalışmasında gelinen noktayı anlatması bekleniyor.