Siyaset İş birliğinde Antalya ve Ankara çıkmazı

İş birliğinde Antalya ve Ankara çıkmazı

30.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP - İYİ Parti görüşmelerinde İYİ Parti’nin üzerinde uzlaşılan illere ek olarak Ankara ve Antalya’da da kendi adaylarının desteklenmesinde ısrarcı olması süreci tıkadı

İş birliğinde Antalya ve Ankara çıkmazı

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında 16 gündür devam eden görüşmelerden, özellikle bazı büyükşehirlerde yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle bir “uzlaşma” çıkmadı. İYİ Parti’nin uzlaşma sağlanan il ve ilçelere ek olarak Ankara, Antalya ve Mersin’de kendi adaylarının desteklenmesinde ısrarcı olduğu, CHP’nin bu talebe, “sahada olumlu sonuç vermeyeceği” gerekçesiyle karşı çıktığı belirtildi. CHP’nin bu talebe karşı farklı bir öneri sunduğu; Manisa, Kocaeli, Kayseri, Konya, Isparta ve Osmaniye gibi kentler ile bazı büyükşehir ilçelerinde İYİ Parti adayını desteklemeyi teklif ettiği öğrenildi. CHP’nin İYİ Parti’den Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Adana, Antalya ve Mersin’de de, “destek” istediği, ayrıca İYİ Parti’nin hiçbir CHP’li belediyede aday çıkarmamasını da talep ettiği belirtildi. Aydın ve Tezcan’ın gelinen bu aşamayı genel başkanlarına aktardığı, bunun üzerine İYİ Parti’nin Mersin ısrarından vazgeçtiği ancak Ankara ve Antalya taleplerini koruduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Hafta başında, çalışmaların bir haftada tamamlanacağı duyurulsa da nihai uzlaşma olmaması, görüşmelerin tıkanmasına neden oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan sorunlar üzerine, İYİ Parti’den gelen taleplerin etkisiyle Tezcan’ın yerine, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı görevlendirdi. Kulislerde, “Tezcan’ın Ankara ve Antalya ile bazı kritik ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılmasına karşı çıktığı, bu nedenle görevden alındığı” bu hamlenin ardından, CHP’nin, bazı taleplerde “esneyebileceği” konuşuluyor. İYİ Parti’den de temasların CHP adına bir genel başkan yardımcısı tarafından yürütülmesinin “mütekabiliyet” esasına uygun olacağı uyarısının iletildiği kaydedildi.