Gündem İş dünyası yasta

İş dünyası yasta

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatının ardından iş dünyasından birçok isim üzüntülerini paylaştı. Demirören’in vefatı sonrası başsağlığı mesajları yağdı.

İş dünyası yasta

‘Türkiye’de öncü işler yapmıştı’

Haberin Devamı

İş dünyası yasta

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: “Sayın Erdoğan Demirören beyefendiyi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Erdoğan Bey; enerjisi çok yüksek, çalışma azmiyle dolu, yaptığı işi çok seven bir iş adamıydı. Başta rahmetli Sakıp Sabancı olmak üzere, yakın aile dostumuz olan Erdoğan Bey’in ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatı için kıymetli katkıları olmuştur. Bilgi ve deneyimiyle iş dünyasına birçok öncü işler yapmıştır. Kendisine ‘ağabey’ dediğim merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, Demirören Ailesi’ne, Demirören Grubu çalışanlarına ve tüm iş dünyasına taziyelerimi sunuyorum.”

‘Girişimcilere rol model oldu’

İş dünyası yasta

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: “Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Girişimci profilini en iyi temsil eden insanlardan biriydi. Birçok girişimciye rol model olmuş, birçok insan için yaptıkları yatırımlar, yatırım modelleri, satın alma modelleri; şirketlerini sıfırdan kurup devam eden bu yolculuktaki ortaya koydukları öykülere müthiş rol modeli olmuş. Özellikle gençler açısından. Allah gani gani rahmet eylesin.”

Haberin Devamı

‘İş dünyası için büyük kayıp’

İş dünyası yasta

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Demirören Holding kurucusu sayın Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Önemli başarılara imza atan ve duayen bir isim olan Demirören değerli bir insandı. İş dünyası için büyük bir kayıp oldu. Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

‘Özel sektörün öncülerinden’

İş dünyası yasta

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: “Şahsen de tanıdığım sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerdeki girişimleri ile Türk özel sektörünün öncülerinden ve önemli bir kuşağın temsilcisi, girişimcisi Erdoğan Demirören’in vefatından dolayı derin üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Başta Demirören Ailesi olmak üzere tüm Demirören Grubu’na başsağlığı diliyorum.”

‘İş dünyamızın öncülerinden’

İş dünyası yasta

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: “İş dünyamızın öncü isimlerinden Erdoğan Demirören’in vefatından büyük üzüntü duydum. Yarattığı güçlü kurumlarla, sanayimize katkılarıyla ve sanata olan tutkusuyla her zaman hatırlanacak.Ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.”

Haberin Devamı

‘Saygıyla hatırlayacağız’

İş dünyası yasta

Doğuş Grubu Başkanı Ferit F. Şahenk: “Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Değerli bir sanayici, eğitim ve spora gönül vermiş vizyoner bir insandı. Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına yaptığı katkılarla kendisini, daima saygıyla hatırlayacağız.”

‘İyilik saçan bir insandı’

İş dünyası yasta

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut: “Erdoğan Demirören Bey tarifsiz bir insandı. İyilik saçan bir insandı. Yaptığımız işin en büyük destekçisiydi. Büyük bir girişimci ve işadamıydı. Başımız sağolsun.”

‘Yatırımları ile ön safta oldu’

İş dünyası yasta

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan: “Ülkemizde yaptığı yatırımlar ile kalkınmaya katkılar sağlayan Erdoğan Demirören, her zaman yatırımları ile en ön safta olmuştur. Kederli ailesine başsağlığı dilerim.”

‘50 yıllık arkadaşım’

İş dünyası yasta

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: “50 yıllık arkadaşım, iş dünyamızın değerli ismi Erdoğan Demirören’in elim vefatını teessürle öğrendim. Demirören’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevgili eşi Tülin, evlatları Yıldırım, Meltem ve Tayfun ile tüm ailesi ve Demirören camiasına başsağlığı dileklerimi sunarım.”

Haberin Devamı

‘Her zaman örnek olmuştu’

İş dünyası yasta

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak: “Ülkemizin duayen sanayicilerinden biriydi. Kendisi Türk sanayinin gelişmesine büyük katkılar sunan, medya alanında önemli yatırımlarda bulunan, spor ile sanata destek veren ve hayırsever kişiliğiyle gönülleri kazanmış kıymetli bir iş insanıydı. Tecrübesi, bilgisi ve enerjisiyle bize her zaman örnek olan Demirören’in yeri kolay doldurulamaz.”

‘Yeri asla doldurulmaz’

İş dünyası yasta

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir: “Türkiye’nin büyük olacağını, hepimizin umutla bakmamız gerektiğini söylerdi. Birlik beraberliğimizi sağlayan bizlere yol gösteren bir insandı. Her zaman olayların iyi tarafına bakardı. Yalnız sanayicilikte değil, sporda ve hayırseverlikte de öne çıkan biriydi. Yeri doldurulmaz.”

Haberin Devamı

‘Sevgi dolu bir insandı’

İş dünyası yasta

Polat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat: “Gece gündüz çalışan, kendini iş hayatına vakfetmiş bir insandı. Eskiden beri tanıdığım çok sevdiğim biriydi. Gençlik dönemimde de sevgi doluydu. Futbolun da çok içindeydi. Gençlik yıllarımızda Florya’da top oynardık. Allahtan rahmet diliyorum.”

‘Hep yol gösterici oldu’

İş dünyası yasta

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: “Erdoğan Demirören, kendisini ülke ekonomisinin ileriye gitmesine adamış, toplumun her kesimine katkı vermeye çalışan çok özel bir insandı. Duruşu ile hayatı boyunca hep umutlu, hep yol gösterici oldu. 60 yılı aşkın iş hayatına sayısız başarıyı sığdırmış, bir duayendi. Evlatları ve çalışanlarının Erdoğan Bey’in başarısını sürdüreceğine hiç şüphem yoktur.”

‘Ülkeye önemli katkı sağladı’

İş dünyası yasta

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan: “Merhum Erdoğan Demirören’i çok uzun yıllardır tanırım. Türkiye’ye önemli katkılar sağlamış, istihdam yaratmış, çok yönlü bir insandı. Yeri kolay doldurulacak bir insan değil. Türkiye sanayisine çok katkıları oldu. Birçok proje geliştirdi. Allahtan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum.”

‘Duayen bir sanayiciydi’

İş dünyası yasta

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: “Önemli yatırımlara imza atan unutulmayacak bir isimdir. İyi bir insan, duayen bir sanayici, büyük bir iş insanını kaybettik.”

‘Ülkemizin başı sağolsun’

İş dünyası yasta

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum: “İş dünyasının önde gelen isimlerinden Erdoğan Demirören’e Allahtan rahmet, tüm Demirören ailesine ve ülkemize baş sağlığı yakınlarına sabır diliyorum.”

‘Her zaman yol göstericiydi’

İş dünyası yasta

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı: “Her zaman yol gösterici tavrıyla hepimizin saygı ve sevgi içerisinde olduğumuz bir büyüğümüzdü. En büyük vasıflarından biri tecrübeleriyle yol göstermesiydi.”

‘Kalkınmada rolü büyük’

İş dünyası yasta

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: “Yatırım ve çalışmalarıyla ülkemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayan, ekonomiye değerli katkılarda bulunarak binlerce kişinin istihdam edilmesini sağlayan Demirören Holding Kurucusu ve Başkanı Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim.”

‘Demirören Grubu yeni binyılda da çığır açacaktır’

İş dünyası yasta

Eroğan Demirören, iş hayatında edindiği tecrübeleri her fırsatta çalışma arkadaşlarına aktaran bir dünya görüşüne sahipti. İş yapma heyecanını, şirketlerin grup başkanlarından en alt kademedeki çalışanlarına kadar her kesime yansıtan Demirören, karar ve çözüm mekanizmalarındaki refleksiyle herkese örnek olurdu. Demirören, holdingin 59’uncu kuruluş yıldönümünde çalışanlarına şu mesajları vermişti:

- Ülkemize hizmet etme heyecanımız ve hep geleceğe yönelik davranma tutkumuz hâlâ kurulduğumuz ilk günkü kadar canlı ve güçlü. Geçtiğimiz 59 yılı gözden geçirmeyi isteyişim, ancak geçmişlerini doğru değerlendirenlerin kendilerine daha iyi bir gelecek kurabileceklerine inandığım içindir.

- O günlerde, Türkiye’de likid petrol gazı (LPG) dağıtımı yapan ilk şirketi satın alıp bu piyasaya girmek büyük cesaret ve sorumluluk gerektiriyordu. Attığımız bu adım yüklü bir yatırım anlamına da geliyordu. Demirören’den başka hiçbir grup da böylesi iddialı bir yatırıma girmeye cesaret edemezdi. Biz ettik, çünkü kendimizi ülke hizmetine adamanın bize getireceği itibarın başka her şeyden daha değerli, daha önemli olduğu inancındaydık.

- Geriye dönüp baktığımda, hedeflerimize erişmiş olduğumuzu görerek gurur duyuyorum. Bugün, enerji sektöründen sınai üretimine; medyadan gayrimenkul, inşaat sektörüne kadar pek çok dalda rekabet eden Demirören Grubu’nun emsalsiz bir itibara sahip olduğunu biliyorum.

- 59 yıl önce önümüze koyduğumuz hedeflere ulaştığımıza göre artık geleceği planlamaya başlamalıyız. Demirören gibi şirketler küreselleşen dünyada Türkiye’nin en büyük kozları sayılmalıdır. Dünya piyasalarına tümüyle entegreyiz ve bu piyasalarda en üst düzeydeki teknolojik altyapımızla rekabet ediyoruz.

- Demirören Grubu yeni binyılda da, Türkiye’nin çığır açan aktörleri arasında yer almaya devam edecek. Ülkemizi ve halkımızı küresel güçlerin düzeyine getirmek amacıyla her zamanki gibi, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Bu, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da en değerli hedefimiz ve vaadimizdir.”