Eğitim İş dünyasının stresi çocukları etkiliyor

İş dünyasının stresi çocukları etkiliyor

27.02.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

İnsan vücudundaki tüm olumsuzlukların belirli bir oranda sebebi olan stres, çocukların eğitim hayatındaki başarısını da etkiliyor. Oyuncu Anne olarak ünlenen Şermin Çarkacı Asfen Okullarının düzenlediği “Yaşam Boyu Öğrenme” etkinliğinde iş stresi yaşayan velilerin çocuklarının da etkilendiğini altını çizdi.

İş dünyasının stresi çocukları etkiliyor

Uyguladığı Finlandiya eğitim modeli ile eğitim sektöründe farklılık yaratan Asfen okulları, her ay düzenli olarak yaptıkları yaşa ve öğren konseptli etkinlik kapsamında bu ay sosyal medya fenomeni Oyuncu Anne Şermin Çarkacı’yı konuk etti.Etkinlik kapsamında velilerle buluşan Çarkacı, velilerin iş hayatındaki yoğunluk ve stresten dolayı çocukları ile düzenli vakit geçiremediklerini ve bu stresi çocuklarına taşıdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

VELİNİN STRESİ ÇOCUKLARI ETKİLİYOR

Şermin Çarkacı, Anne – babaların yoğun iş temposu sonrası çocukları ile kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmelerinin çocukların gelişimi için önemine dikkat çekerek, etkinlik kapsamında velilere tecrübelerini aktardı. Çarkacı, "Çocuklarımız yaparak, yaşayarak ,eğlenerek ve en önemlisi hata yaparak öğrenmesi gerekmektedir. Bu eğitim sistemimiz ve çocuklarımız için çok önemli bir kriterdir" dedi .

ANA SINIF ÖĞRENCİLERİ KOD YAZIYOR

Eğitim otoriteleri tarafından uygulanan en iyi eğitim modeli olarak kabul edilen Finlandiya eğitim modelini uygulayan Asfen Okulları,öğrencilerin mutlu olacakları öğrenme ortamları yaratmak adına ev ödevini, ders zilini ve klasik sınıf ortamını kaldırdı. Ana sınıfından itibaren yaşa ve öğren konsepti ile eğitim gerçekleştiren okul, bütün yaş gruplarında kod yazma eğitimi veriyor.