Ekonomi İş kazasına karşı yerli bilişim

İş kazasına karşı yerli bilişim

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli yazılım ve işletim sistemlerinin güçlendirilmesi için başlatılan program ilk mezunlarını verdi.

İş kazasına karşı yerli bilişim

Milli işletim sistemi ve açık kaynak kod yazılımları eğitim programı, Bilişim ve Teknolojileri Akademisi koordinatörlüğünde, Orman Mühendisleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu, Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası, TÜBİTAK ve İŞKUR’un katkılarıyla hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Madenlerde takip

Yetişmiş insan gücüne katkı vermeyi hedefleyen kursun bir amacı da işsizliği azaltmak, gençlere tecrübe ve bilgi kazandırmak. Milli işletim sistemi ve açık kaynak kodunun yaygınlaştırılmasını sağlayarak ülkenin katma değerinin artırılması da hedefleniyor. Eğitimi, Kayseri, İzmir, Yalova, Düzce, Trabzon, Bursa ve Karabük’te de gençlerle buluşacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, bilişime dayalı çözümlerin iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemede en önemli unsurlardan olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Özellikle madenlerimizde personel takip sistemi gibi zorunlu yazılım desteği gerekiyor. Madenlerimizde genelde daha çok yerli yazılımlar olduğunu görüyoruz. Özellikle personel takip sistemi kapsamında yerli ve milli üreticilerimiz bulunmakta olup yeraltında çalışanların anlık konum bilgilerinin sürekli paylaşımı sağlanıyor. Tehlikeli bir olayda hayati önemde olan bu verilerle acil durum yönetimlerinin daha etkili gerçekleştirilmesi mümkün.”