Niğde İş-Kur'dan ‘Engelli Ve Eski Hükümlülere Destek Projesi'

İş-Kur'dan ‘Engelli Ve Eski Hükümlülere Destek Projesi'

17.11.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:

.

İş-Kurdan ‘Engelli Ve Eski Hükümlülere Destek Projesi

Niğde İş-Kur müdürlüğü ‘Engelli ve eski hükümlülere destek projesi’ kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Yapılan toplantıda konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi başkanı Songül Çalışkan, ‘‘Bugün İŞ-KUR ile birlikte bir program hazırladık. Bu programımız engellilere yönelik iş kurma konusunda hibe destekli projemiz. Biz bu projede engellilerimize iş kurma konusunda olsun birazda olsa destek olabilmek için bu projeyi yaptık. Üyelerimizi bugün buraya toplayarak genel bir bilgilendirmede bulunacağız. Ne kadar çok projeye imza atabilirsek, ne kadar çok başvuru alabilirsek bizde o kadar çok mutlu olacağız. Engellilerimize fırsat verildiği taktirde neler başarabileceklerini bu projelerin sonunda göstermiş olacağız. İnşallah başarılı bir proje çalışması yapıp bunları değerlendirmeye alacağız. Hem proje hakkında bilgilendirilecek hem de projenin nasıl yazılacağı hakkında bilgilendirilecek’’ dedi.
Projenin hakkında bilgilendirmelerde bulunan İŞ-KUR Müdürü Ali Bingül ise Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinin çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Müdür Bingül, ‘‘Dernek başkanımızın bireysel çabaları ile inşallah Niğde’mizden engellilerimiz adına bir çok proje göndeririz. Müracaat tarihlerimiz 11 Aralıkta sona erecek. Son müracaat tarihine kadar engellilerimize başvuru yaptırabilirsek, onların yararlanmasında Niğdeliler olarak mutlu olacağız. Biz burada projenin detaylarını anlatacağız. Proje ile ilgili dosya hazırlama hakkında da bir takım bilgiler paylaşılacak. İnşallah amacımıza ulaşır. Niğde’mizden çok proje göndeririz. Bizim burada amacımız istihdam. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği var. Bu kapsamda çalışmalarımızda devam ediyor’’ diye konuştu.
Toplantıya katılan eski hükümlü ve engellilere iş ve meslek danışmanı Muhittin Öztürk tarafından sunum yapılarak bilgilendirildi.