Dünya İş makinaları bölgeye girdi

İş makinaları bölgeye girdi

10.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ’e karşı kullanılmak üzere Suriye’nin kuzeyinde, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yüzlerce TIR silah gönderen ABD, bölgenin inşası için kesenin ağzını açtı.

İş makinaları bölgeye girdi

10 maddelik plan kapsamında ekonomik yardım seferberliği başlatan ABD, Rakka’nın da içinde yer aldığı, çatışmalarda zarar görmüş kentleri onarmak için bölgeye iş makinaları göndermeye başladı.

Suriye’nin kuzeyinde federasyon tipi bir yönetim ve sayısı 100 binle ifade edilen yeni bir ordu oluşturma çalışmasında sona yaklaşan ABD, bölgenin imarı konusunda da kapsamlı girişim başlattı. Kısa süre önce bölgeye giden ABD heyeti, yerel yönetimle 10 maddelik anlaşma imzaladı. Buna göre DSG güçleri ile Suriye yönetimi arasında Fırat nehrinin sınır olması konusunda anlaşıldı. Çatışmalarda zarar gören yerleşim alanlarının yeniden imarı ve ekonomik faaliyetlerin artırılması için bölgeye malzeme ve para yardımı gönderilmeye başlandı. Yardımların bir kısmının ve iş makinalarının bölgeye ulaştırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Rusya üslerine İHA ile saldırı...

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki üslerine insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen saldırılar düzenlendiğini ve bunların püskürtüldüğünü iddia etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 Ocak’ta Rusya’nın Suriye’deki Tartus ve Hmeymim üslerine en az 13 İHA ile saldırı yapıldığı, saldırıların hava savunma sistemleriyle önceden tespit edilip püskürtüldüğü belirtildi. Açıklamada, saldırılar nedeniyle üslerde hasar meydana gelmediği kaydedildi. Bu arada Sputnik ajansına konuşan Rus “Natsionalnaya Oborona” dergisinin baş editörü İgor Korotçenko, Suriye’deki militanların Rus Hmeymim ve Tartus üslerine İHA ile düzenlediği saldırının “uluslararası terör tarihinde yeni bir sayfa” olduğunu savundu.