Adıyaman İŞ MAKİNESİ 8 KATLI BİNANIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

İŞ MAKİNESİ 8 KATLI BİNANIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

29.07.2015 - 16:50 | Son Güncellenme:

.

İŞ MAKİNESİ 8 KATLI BİNANIN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Adıyaman’ın en eski binalarından birisi olan 56 Evler Binasının üzerinde iş makinesi çalışıyor.
Vinç yardımı ile 8 katlı binanın üzerine çıkartılan ve ağırlığı 8 tona yakın olan paletli ekskavatör, yıkım işlemine başladı. Binayı yukarıdan aşağıya kadar yıkarak inecek olan iş makinesi görenleri şaşırtıyor. 8 Katlı binanın üzerinde iş makinesini gören vatandaşlar, iş makinesinin oraya nasıl çıktığı ve yıkımı nasıl yapacağını merak ediyor.
Adıyaman Valiliği karşısında bulunan ve Atatürk Caddesi üzerine cephe olan iki binadan oluşan 56 Evler’in etrafı müteahhit firma tarafından güvenli hale getirildi. Kapı ve pencereleri çıkartılan binada yıkım işlemi başladı. İş makinesi tarafından tepeden tavana kadar bina yıkılacak.
Eski ve bakımsız olan binanın balkonlarından daha önceden taş parçaları düşmüş ve binada parçalanmalar meydana gelmişti. Bunun üzerine Belediye yetkilileri olası bir facia yaşanmaması ve binanın yıkılması için hak sahiplerine belirli bir süre vermişti. Hak sahipleri kendi aralarında anlaşarak binanın yıkımını müteahhit firmaya verdi.
Müteahhit firma binayı yıkarak hem olası bir tehlike ve can kaybının önüne geçmiş olacak, hem de kent çirkin bir görüntüden kurtulacak.