Eskişehir “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ”NİN KAPILARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE AÇILIYOR

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ”NİN KAPILARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE AÇILIYOR

12.01.2016 - 11:23 | Son Güncellenme:

.

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ”NİN KAPILARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE AÇILIYOR

Eskişehir Anadolu Üniversitesi, bilgi ve tecrübesini Açıköğretim Sistemi e-Sertifika programları aracılığıyla toplumun bütün kesimleriyle paylaşmayı sürdürüyor.
Anadolu Üniversitesi’nin Personelden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Aybar, 9 Ekim 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülmesi planlanan çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulunmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim ve Daire Başkanı İsmail Gültekin’i makamında ağırladı. 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette, 10 kişinin altında çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işveren ve işveren vekillerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendilerinin yürütebilmelerinin kapılarını açan “İşveren ve İşveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” e-Sertifika Programı kapsamında yürütülmesi planlanan çalışmalar ele alındı.
Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen, “İşveren ve İşveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” e-Sertifika Programı sayesinde, 10 kişinin altında çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, işveren ve işveren vekilleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecek. Ayrıca herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın 18 yaşını doldurmuş herkes sertifika programına başvuru yaparak bu fırsattan yararlanabilecek.
ADAYLAR İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 15 OCAK 2016
Sertifika programından yararlanmak isteyen adaylar, 28 Aralık 2015 - 15 Ocak 2016 tarihleri arasında bulundukları ildeki Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bürolarından başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi alarak başvurularını gerçekleştirebilecek. Kayıt bedeli olarak 250 TL ödeyecek adaylar, kayıt işlemlerinin ardından sertifika programı kapsamında kendileri için hazırlanmış olan ders kitabını 81 ildeki AÖF Bürolarından temin edebilecek. 15 Şubat tarihinden itibaren ise katılımcılar, e-Sertifika Programları Portalına kullanıcı adı ve parolaları ile giriş yaparak bütün e-Öğrenme hizmetlerine ulaşabilecek. Programı tamamlayan katılımcılar, 7 Mayıs tarihinde belirlenen merkezlerde tek oturumda gerçekleştirilecek sınavda başarılı oldukları takdirde “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacak.
Katılımcıların başarılı olabilmesi için sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 puan almaları yeterli olacak. 50 ve üzeri puan alan katılımcılar “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” almaya hak kazanacak. Sınavdan 15 gün sonra adayların başarı durumunu gösteren “Sınav Sonuç Belgesi” internette yayınlanacak. Sınav sonuçları ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerini üstlenmek isteyen ve sınavı kazanan işveren veya işveren vekilleri, “İSG-KATİP” sistemine internet üzerinden kayıt yaptırmaları hâlinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilecek.