Gündem Gizem için Bakanlık devreye girdi

Gizem için Bakanlık devreye girdi

10.03.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

Acılı baba kızının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. 8 yaşındaki çocuk için Bakanlık devreye girdi, annesinin öldüğünü pedagog eşliğinde öğrendi

Gizem için Bakanlık devreye girdi

Bodrum’da eski kocası tarafından çalıştığı iş yerinde boğazı kesilerek öldürülen genç kadının cenazesinde gözyaşları sel oldu. Acılı baba kızının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Kadınlar ise cenazede kadına şiddeti protesto edere sloganlar attı.

Dün Bodrum’un Yalıkavak Mahallesinde eski eşi Mert T., tarafında boğazı kesilerek öldürülen 25 yaşındaki Gizem T. son yolculuğuna uğurlandı. Tabutun başından bir an olsun ayrılmayan acılı baba Cenap Olgun tabutun üstünde serili olan kızının yazmasını severek, kokladı. Yalıkavak mahallesi merkez camisinde kılınan cenaze namazının ardından Gizem T. omuzlarda mezarlığa götürüldü.

Omuzlarda taşınarak Yalıkavak Mezarlığına götürülen Gizem T. için toplanan yakınları, arkadaşları ve bir gurup kadın, kadına şiddeti protesto etti. Yol boyunca sloganlar atan kadınlar “Kadına uzanan eller kırılsın”, “kadına şiddete hayır” diyerek mezarlığa kadar yürüdü. Cenazeye katılan erkeklerde kadınlara destek vererek alkış yaptı. Gizem T'nin cenazesi daha sonra gözyaşları içerisinde defnedildi.

2008 yılında 16 yaşında evlenen Gizem T.’nin 8 yaşındaki oğlu Olgun T. için Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi. Aileye pedagog ve psikolog gönderen Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, annesinin öldüğünü söyleyemeyen yakınlarını bilgilendirdi. Çocuğun psikolojik bunalıma girmemesi için yardım elini uzatan Bakanlık mahkemeye müdahil olacakları öğrenildi.

Haberin Devamı

VAAZDA KADIN KONUSU

Cenaze namazı öncesinde, cuma namazı nedeniyle verilen vaazda 'kadına şiddet' konusu işlendi. İmam vaazda, "Kadınların dövülmediği, kadınların alınıp satılmadığı, kadınların meta olarak kullanılmadığı dünya arzu ediyoruz. İşte böyle kötülüklerin önünü alabiliriz. Dün anasına söveceksin, yetmedi ağzını burnunu kıracaksın, yetmedi öldüreceksin, sonra 8 Mart'ta çiçek takdim edeceksin. Hadi be oradan" dedi.