Erzurum İŞADAMI ALİ DEMİRHAN, ERZURUMSPOR’UN BAŞKANI OLDU

İŞADAMI ALİ DEMİRHAN, ERZURUMSPOR’UN BAŞKANI OLDU

30.07.2015 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

İŞADAMI ALİ DEMİRHAN, ERZURUMSPOR’UN BAŞKANI OLDU

Yurt dışındaki birçok yatırımcıyı Türkiye’ye getirerek, ülke ekonomisine katkı sunan Erzurumlu işadamı Avukat Ali Demirhan, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanlığı’na getirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye yoğun ilgi gösterildi.
Tek listeyle gerçekleşen kongrede divan başkanlığını Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, divan üyeliklerini ise Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan yaptı. Eski Başkan Saim Özakalın, kongrede yaptığı konuşmada, 3 yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Özakalın, şu görüşlere yer verdi: “30 ticaret erbabı yürekli arkadaşımla beraber bu görevi bugüne kadar getirdik. Bizim için önemli hedefler vardı. Bunların başında tesisleşme, altyapı ve sportif başarı geliyor. Belki biz unutulup gideceğiz ama bıraktığımız eserler daima kalacaktır. Tesisleşme adına desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi ve tesisleşme adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakınız şehirlerin markalaşması adına futbolun önemini herkes kabul etmektedir. Ülkemizde vereceğimiz en basit örnek; yanı başımızdaki Trabzon vilayetidir. Trabzon söylendiğinde ilk akla gelen şey futboldur. İnşallah Erzurum’da ilerleyen yıllarda futbolla anılan bir kent olacaktır.”
TAVLAŞOĞLU, ÖZAKALIN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, Özakalın’a çiçek takdim ederek, 3 yılda kulübe sunduğu katkıdan ötürü teşekkür etti. Başkan Vekili Tavlaşoğlu, şöyle devam etti: “Saim Bey, görevi devraldıktan sonra sporla ilgili çalışmalarda sürekli bir araya geldik. Maç ve deplasmanlarda çektiği sıkıntıları beraber yaşadık. Çektiklerini çok iyi biliyorum. Erzurumspor kongreleri hep kavgalı ve sıkıntılı geçiyordu. 3-5 kişiyle kongre yapılmaya çalışılıyordu. Hamdolsun bugün bu kadar güzel bir atmosferde kongre yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız adına, Erzurum adına, şahsım adına Saim Özakalın Beyefendi’ye çok çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yeni yönetim Erzurumspor’u daha da iyi bir yere, hak ettiği konuma çıkartacaktır. Sizler bu desteği verdikçe Erzurumspor hak ettiği yerde olacaktır. Son şampiyonluk maçımızda direkten döndük. Son maçımızda özellikle tribünlerde çok ciddi sıkıntılar oldu. Bu yine Erzurumspor’a mal oldu. İnşallah bugüne kadar görmediğimiz şampiyonlukları yeni yönetimle beraber kardeşçe, samimiyetle el ele vererek Erzurumspor’u, Dadaşların beklediği yere getireceğiz. Erzurumspor’un bayrağını daha yükseklerde dalgalandıracağız.”
3 YILDA 3 BÜYÜK HEDEF
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan Ünsal Kıraç da, 3 yılda 3 büyük hedefin gerçekleşeceğini kaydetti. Kıraç, şunları kaydetti: “Bu kadar özverili bir çalışmayla borçsuz bir kulüp bırakmak her faniye nasip olmaz. Ondan dolayı Saim Özakalın ve yönetimini Belediye Başkanım, şahsım ve Erzurumspor sevdalıları adına tebrik ve takdir ediyorum. ‘Girmeden tefrika bir milletle düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ demiş şair. Bugün burada şahit olduğumuz bu tablo; Erzurumspor’un 3 yıl sonra 1. Lig’de olacağı. Bu yükselişi bizlere hatırlatıyor. Ben bir belediyeciyim. Belediyecilikte altyapı çok önemlidir. Yapacağınız bina sağlam temellere oturmuşsa, temelden çıkan sağlam binanın üzerine katlar atmak da daha kolaydır. Sağlam atılan temelin üzerine sağlam bina yapılır. Bizler sağlam bir temel atmaya ve Erzurumspor’a yeni katlar güçlü hedefler oluşturmaya geldik. 3 yıl içinde büyük hedefleri ortaya koyarak 1. Lig’e çıkacağız. Bunun için dua ediyoruz. Ama bu; başkanıyla, yöneticisiyle, taraftarıyla, bu renklere gönül verenlerle olur. Bunun bir tanesi eksik olursa inanın başarı gelmez. Biz yönetim olarak 3. yılın sonunda Erzurumspor’un iskeletini Erzurum’da doğan çocuklardan oluşturmayı amaçladık.”
BAŞKAN DEMİRHAN SÖZE BESMELE İLE BAŞLADI
Erzurumspor Kulüp Başkanı Avukat Ali Demirhan da, konuşmasına besmele ile başladı. Başkan Demirhan, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bizi bu makama, bu mevkiye layık gördüğünüz için tüm halkımıza, Erzurumspor taraftarına, sivil toplum kuruluşları ve vakıflara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Saim Başkan ve yönetimine her şeyden önce teşekkür ediyorum. Erzurum’a söz veriyorum, şampiyon olmak için her şeyi yapacağız. Bu hizmet bayrağını hep beraber yükselteceğiz. Mevki ve makamlar önemli değildir, hatta geçicidir. Önemli olan; Hakk’a ve halka hizmet edebilmektir. Samimiyetle söylüyorum bu yıl bir üst lige çıkarsak, ‘Büyükşehir’ ismini de kaldıracağız. Biz burada hizmet için varız. Halkın mutluluğu için varız. Bunu da Allah’ın izniyle Erzurumspor’u şampiyon yapıp, hep beraber başarıdan başarıya koşturacak, birlik ve beraberlik içerisinde o Dadaş ruhunu, o Palandöken ruhunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Hedeflerimiz büyük, bu benim hedefim değil hepimizin hedefidir. Fenerbahçe diyor ki, ‘Bir milyon üye yapacağız” bizim ilk 3 senedeki hedefimiz 100 bin üyedir. 10 senelik hedefimiz de 1.000.001’dir. Çünkü Türkiye’de 3 milyona yakın Erzurumlu yaşıyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Erzurum’u aynı zamanda en fazla üyeye sahip spor kulübü yapacağız. Bunu tabi hep beraber yapacağız. Biz başarılarımızla konuşulmak istiyoruz.” Bu arada Divan Başkanı Güzel’de, genel kurulun Dadaşlık vakarı içerisinde geçtiğini, yeni yönetimin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.