Ege İşadamlarına şantaja 3 yıl istendi

İşadamlarına şantaja 3 yıl istendi

18.08.2017 - 04:40 | Son Güncellenme:

İzmir’de ünlü işadamlarına şantaj iddiasıyla hazırlanan soruşturma kabul edildi. Mesut Sancak, Metin Kaya, Salih Mertan ve Selim Amato’nun şikâyetçi olarak yer aldığı iddianameyle, 3 kişi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi

İşadamlarına şantaja 3 yıl istendi

İzmir’de, ünlü işadamlarına yönelik şantaj yapıldığı iddiasıyla hazırlanan soruşturmayı mahkeme kabul etti. Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve kente yatırım yapan işadamları Mesut Sancak, Metin Kaya, Salih Mertan ve Selim Amato’nun şikâyetçi olarak yer aldığı iddianame, 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianameyle N.K., M.T. ve A.D. hakkında şantaj suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 1000 güne kadar para cezası istendi.
İzmir’de ünlü iş adamlarının yatırımlarına yönelik bazı internet siteleri ve medya organları üzerinden şantaj yapıldığı iddiasıyla hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianame de N.K., M.T. ve A.D. hakkında şantaj suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin güne kadar para cezası istendi. Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Barankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kaya, Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan ve Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Selim Amato’nun şikâyetçi olarak yer aldığı iddianame 25. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Haberin Devamı

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, internet gazetesi genel koordinatörü N.K.’yle ilgili olarak, “2016 yılı yaz döneminde Basmane’deki Dünya Ticaret Merkezi projemizle ilgili yazılar yazmaya başladı. Sonrasında Çeşme ve Bornova projemizle ilgili olarak yalan haberler yapmaya devam etti. Büyük yatırımcıların N.K. ile hareket ettiğini düşünüyorum. A.D. ve M.T. isimli şahıslar tarafından zor duruma düşürüldüğünü biliyorum. Şikâyetçiyim” dedi.

‘Reklam vermedim’

Barankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kaya, “Hakkımızda asılsız haberler yazılmasının sebebi, şahsın kendi internet sitesine vermemi istemeleri ve benim kabul etmemem. Bu yüzden iftira edildi” dedi. Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Salih Mertan da reklam adı altından kendilerinden 80 bin lira istendiğini öne sürdü. Op. Dr. Mertan, “A.D. isimli şahıs hastanemizin önüne fotoğraf çekmeye geldiğinde beni çalışanlarımın karşısında darp ederek hekimlik kimliğimi ayaklar altına aldı. İddianamede adı geçen N.K ve M.T isimli şahısları ne ben tanırım ne de Op. Dr. Selim Amato tanır” dedi.